WGA pe calea cea buna…

by AvionarU on 30 June 2006

dupa cum scriam aici M$ a incercat o mica tzeapa cu sistemul de validare a Windows. conform softpedia,
“Compania din Redmond a gasit de cuviinta sa raspunda criticilor la adresa aplicatiei Windows Genuine Advantage si a regandit aspectele problematice. Astfel, Microsoft a lansat un update al pachetului WGA Notifications care nu mai contacteaza serverele companiei la fiecare restart, ci asa cum gigantul american anuntase, o data la doua saptamani.

Microsoft a schimbat si licenta oferita cu WGA. Noul document detaliaza clar modul de operare si scopul programului, spre deosebire de varianta sa anterioara care nu dezvaluia ca WGA Notifications contacta Microsoft la fiecare bootare.

Compania din Redmond va continua, insa, sa ofere WGA via Windows Automatic Updates, dar i-a coborat nivelul de la “critic” la “high-priority” chiar daca nu face in nici un fel referire la update-urile de securitate. Aplicatia este, insa, obligatorie pentru userii care doresc sa instaleze patch-uri de securitate, fara prezenta WGA, acestia neavand acces decat la patch-urile critice.

Mai mult, Microsoft a publicat oficial o metoda de a dezinstala WGA, dupa ce a sustinut sus si tare ca acest lucru este imposibil. Windows Genuine Advantage este indepartat automat in momentul cand update-ul acesteia este instalat, dar poate fi dezinstalat si manual.

“Am fost informati de unii dintre clientii nostri ca doresc sa dezinstaleze soft-ul. Orice user care face acest lucru va primi in continuare noul update via Automatic Updates sau Windows Update. Nu am testat si nu oferim suport pentru dezinstalarea acestei versiuni noi a WGA folosindu-se instructiunile pentru varianta initiala Windows Genuine Advantage”, a declarat un reprezentant al companiei. “

se pare ca e mica batalie a fost castigata in razboiul contra gigantului…

{ 2 comments… read them below or add one }

1 cezar July 2, 2006 at 18:31

eu nu am gasit metoda de a dezinstala WGA data de Microsoft, iar cele de la ‘baieti/fete’ sunt complicate si diferite una de cealalta.

Reply

2 cezar July 3, 2006 at 11:29

citind azi prin www am gasit link-ul in cauza: http://support.microsoft.com/kb/921914

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: