de ce mi-e cam scarba de personalul medical.

by AvionarU on 16 April 2007

duminica m-am trezit pe la 5 ca sa aflu cu surprindere ca fosta prietena are o criza la coloana. pasul logic a fost sa o duc la cel mai apropiat spital, in speta Spitalul Colentina. Ala plin de bannere cu Siemens si alte nebunii tehnologice de ultima ora dar care are o camera de garda “unificata” ce arata ca acu 30 de ani.

ajungem cu un taxi, ne taram la receptie. stiu deja drumul, cred ca e a 3-a oara in ultimii ani cand ajung pe acolo. la biroul unde scrie Receptie, o trupa de asistenti gramada la un calculator se distreaza si par aparent deranjati de noi. primim o intrebare directa : “ce/unde te doare”. raspunsul vine “la coloana cred”. si de-aci incepe distractia. un asistent cu o fata de bagabont de cartier incepe pe un ton relativ rastit sa ne faca apologia spitalului si a diferentelor dintre sectie de “urgente” si “camera de garda” . apoi mai mai sa ne trimita la foisorul de foc la ortopedie. nu tu consultatie, nu tu nimic. daca a facut femeia prostia sa zica ca o doare la coloana, ala deja pusese diagnosticul din 2 vorbe. imi inghit cu greu un “mortii ma-ti de prost” si ii zic ca avem nevoie de primul ajutor. scarbit, ne spune sa asteptam pana vine doctorul de la neurologie pt. consulatii. ne asezam jos si asteptam.

din plictiseala incep sa fac ochii roata, sa citesc tot ce scria pe pereti si aud involuntar ce chitzaie aia in spatele receptiei. jmekerasul meu e singurul barbat de acolo si e pus pe maxima caterinca. nu le mai scotea pe asistente din “ce faci papushico” si alte chestii de prost gust.

tocmai cand ma pregateam sictirit sa imi indrept atentie spre altceva, vad minunea: scoate omu un usb stick, il infige in calculator si incepe sa se hlizeasca. toate pipitele se aduna si au aceeasi reactie dupa care incep “aaa, da-mi mah si mie cursurile alea de italiana pe o discheta”, la care el, masculul alfa al spitalului vine cu o replica de m-a lasat jos “haide fata, ce esti asa chitroasa, nu ai 400 mii sa iti iei un USB”, plus inca niste remarci care aratau cat de mult suferea de figuri. sa dea domnul sa plece toti in italia, ca to alearga dupa caini cu covrigi in coada. ma uit la el cu o privire intrebatoare si imi spune ” asta e domnule, nu suntem urgente, tre sa asteptati.”. de-abia imi stapanesc impulsul de al lua de guler sa il trag peste tejghea. intre timp mai venise un mos, brancardier or somth, se asezase la alt calculator si se juca. desi nu vedeam monitorul, vedeam ca tine mainile pe WASD, deci era clar. futu-va in gura de cacati obositi, toti visati gramezi de bani pe munca cat mai putina, dar atitudine profesionala de kkt si respect fata de bolnavi zero. as prefera sa dau banii numai la un sistem de sanatate privat si sa scap de impozitul de sanatate, ca oricum se duce pe pula.

cat despre asistentul mirific- te-am vazut bazat in gura matii, stii cu net, USB-uri si alte alea. poate citesti si postul asta si vezi de ce-ai scapat si te inveti mai cuminte, ca data viitoare cand mai ajung pe acolo (doamne fereste) nu te mai las neadmonestat. rusine bahhh!!!

ah, ca sa nu mai spun ca doctorul s-a uitat 2 minute, a trimis-o la radiografii, apoi l-am mai asteptat 30 minute si apoi in 2 minute ne-a trimis acasa ca cica nu are nimic. WTF, femeia de-abia putea sa mearga si ala spune ca nu are nimic?!!?…smf in el de spital, incep sa caut abonamente private, ca oricum vad ca ma imbolnvesc din ce in ce mai des.

{ 5 comments… read them below or add one }

1 my-secret-life April 17, 2007 at 09:21

beton.iti recomand sa nu citesti ce am scrisd dedpre Floreasca. si card Medicover sau in alta parte.

Reply

2 Un_sclav April 19, 2007 at 11:11

Ce nu intelegem noi e ca asta e sistemul de stat pt. care platim doar cateva procente din salariu. E o vorba romaneasca -atata dai atata face- Pe afara deja exista un awearness referitor la sanatate. Am informatii despre 2 sisteme mari care vor intra pe piata din Romania in urmatorii ani. Sunt curios cati dintre noi vor cumpara asigurare acolo …

Cat despre oamenii lucreaza acolo trebuie sa afli 2 lucruri
1-au salarii de 5 mil. pe luna
2-sunt cei mai slab pregatiti, cei buni au plecat deja in It, Gb etc

Intr-o alta ordine de idei, daca nu ti’a placut cum te’au tratat, sictirul din vocea lor etc > nu prea ai ce sa le faci lor. Singurul lucru pe care potzi sa il faci e sa te asiguri ca nu faci si tu ca ei…daca esti vreodata pus intr-o situatie similara.

Nu in ultimul rand BAFTA si insanatosire grabnica fetei.

Reply

3 na!belea April 20, 2007 at 06:14

@un_sclav tu spui ca “platim” cateva procente. ai idee cat inseamna acele cateva procente daca faci un calcul mic? Nu lua in derandere acele cateva procente ca-s destule. Din cate stiu eu 6.5%. La un salariu de 1000RON inseamna 65RON. De cat timp platesti 65RON si nu ai apelat la un spital…
Ti se pare ca AvionarU ar fi platit mai mult pentru “episodul” asta daca era de platit cash pe loc?

Reply

4 jumbogold April 21, 2007 at 00:26

Spui “fosta prietena” pentru ca de duminica pana acum si-a dat obstescul sfarsit? Tentativa slaba de gluma macabra proasta… Pasul logic era o clinica buna, specializata, unde eventual fata avea deja o fisa, pentru ca scrii mai incolo ca a mai avut probleme cu spateul. Am avut bucuria sa intalnesc clinici private in Romania cu aparatura de ultima ora, cu personal politicos, dragut si intelegator si cu medici tineri si foarte, foarte competenti. Ce-i drept asta era in Timisoara, dar nu-mi inchipui ca in Bukale sa nu existe asa ceva. In rest, de mitici obraznici si enervanti e plin pe la voi, nu ii baga in seama, da-le repectul pe care il merita. Asteapta pana aia ca el se vor intoarce si din Italia ca nici la broscari nu le trebuie asemenea specimene, chiar pe banii de nimic pentru care lucreaza acolo si da-le cu flit atunci. Ia atitudine ca vad ca bannerul ala cu palma pe dreapta si nu mai astepta sa te calce inca odata pe bataturi ca sa reactionezi. Fata ar trebui sa aibe macar un calmant puternic mereu la indemana, asta o ajuta sa suporte mai usor durerile din timpul transportului si asteptatului dupa doctor. Acum inca o intrebare la urma: tu nu te simti vinovat acum cand vezi cat e de bolnava si ce dureri de spate are pentru toate pozitiile alea fanteziste in care ati pus-o cand mai era prietena ta? hahahahaaa

Reply

5 d_3fect August 9, 2007 at 02:09

o sa fiu putin subiectiv, sunt oarecum in sistem(ma preg sa devin asistent medical). nu cunosc situatia din colentina, pana acum am facut practica in sf. pantelimon si la coltea… am intalnit si oameni de genu astora descrisi de tine, da’ majoritatea sunt pregatiti si-si fac treaba destul de bine. crede-ma ca nu poti sa ramai la fel de entuziast ca la inceput, cu timpu te mai plafonezi, intri intr-o rutina..n-ar trebui sa fie cazu si in sistemu’ sanitar, da’ asa e omu construit, sa se “strice” intr-un domeniu pe masura ce trece timpu’. oricum, nu ar trebui sa pui o eticheta nasoala intregului sistem doar pentru ca ai intalnit cativa oameni care se jucau pe calculator…asistentii aia oricum nu au voie sa faca nimic pana nu vine doctoru’…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: