Antena 3 – cum sa te faci de ras

by AvionarU on 23 October 2008

   Sincer vorbind, ala care a scris tampenia de pe realitatea.net pare doctor in IT pe langa asta de la Antena 3. Ia luati voi si invatati cum sta treaba cu virusul de la Microsoft – Windows Genuine Advantage:

   Aplicatia creata de inginerii de la Microsoft va poate lovi computerul cu Windows piratat, far-a prinde chiar de veste. Programul se insinueaza printre update-urile sistemului de operare si nu poate fi depistat de un ochi neavizat. Ochiul nevizat, insa, devine exoftalmic in momentul in care constata ca, dupa updatare, computerul i se blocheaza. Aplicatia care da mari batai de cap vitejilor posesori de Windows piratat poarta numele de Windows Genuine Advantage.

   Chinezii, cei folositi pe post de cobai de gigantul Microsoft, sunt disperati. Mai clar, in China, e foarte multa lume disperata, pentru ca majoritatea celor 200 de posesori de computere din tara folosesc variante piratate. Si, daca tot sunt multi si disperati, s-au gandit ca e momentul sa fie si indignati.

   Sa recapitulam ce am invatat azi:

1. aplicatiile astea smechere va pot lovi computerul in moalele capului, “far-a prinde chiar de veste”. Diabolic de-a dreptul.

2. programul se insinueaza  si nu poate fi depisatat de ochiul neavizat, care este el. Ochiul asta insa devine exoftalmic cand isi da seama care e treaba.

3. posesorii de Windows piratat sunt VITEJI.

4. Majoritatea celor 200 de posesori de PC-uri din CHINA folosesc cu vitejie Windows piratat.

   Gata, puteti pleca in pauza.

{ 8 comments… read them below or add one }

1 WebMonkey Land October 23, 2008 at 07:00

Cât de prost trebuie să fii să vezi că vrea să se instaleze un patch numit Windows Genuine Advantage şi tu să spui: Da, da, vreau când tu ai licenţa de uindous luată de la piaşă de la tarabă??

Reply

2 Meekuu October 23, 2008 at 09:39

Lasă-i pe aia care instalează patch-urile la grămadă.

Ăștia ai noștri de la Antene sunt noul standard de prostie. Cât de complicat o fi să te duci naibii cu articolul ăla înainte pe la departamentul IT și să rogi pe cineva de pe acolo să arunce un ochi pe el. Mă rog, aici există și posibilitatea ca aia de la IT să fi făcut mișto la rândul lor sau ca aia de la IT să fie la fel de proști.

Oricum, priceless…

Reply

3 Sabotor October 24, 2008 at 13:24

Trebuie sa fi cretin de-a dreptul sa scrii asa ceva. Adica hai, inteleg ca nu prea are tangenta cu IT-ul, da’ aici e vorba de prostie in forma cea mai pura. Si apoi astia cica ne informeaza pe noi.

Reply

4 Rodica September 25, 2015 at 13:42

Arhi, inteleg ce spui si admit ca este un punct de verdee pertinent. Dar nu imi pune in carca mentalitatea comunista, am 30 ani, m-a prins revolutia cand aveam 8 ani, nu prea avea cum sa mi se intipareasca comunismul in cap, in plus sunt un om de dreapta, sustin meritrocratia, libertatea totala (incluzand riscurile acesteia) si in principiu nu cred in egalitate (cred insa ca fiecare dintre noi are obligatia morala, nu reglementata prin legi tampite, de intinde o mana de ajutor unui om mai slab decat el, ce incearca vizibil se lupta pentru mai bine).Prin urmare eu cred, ca nu trebuie sa-ti asigure statul mancarea, acoperisul deasupra capului si securitatea personala sau informationala. De ce trebuie sa ne handicapam copii in loc sa-i educam corespunzator ? E mai usor sa ceri o lege care sa elimine clase din APIul iOS decat sa pui mana sa-ti educi copilul, chiar si pe tine, in ideea de a va apara singuri informatile incriminatorii. Iar faza cu wikileaks. Eu il sustin, insa iti atrag atentia asupra unei ipocrizii. Tu imi furi mie (US) informatii pe care nu doresc sa le fac publice si tu te astepti ca eu sa-ti respect intimitatea ? E o mare ipocrizie ! Te-ai bagat in jocul de-a nerespectarii intimitatii si acum imi reprosezi ca nu-ti respect intimitatea de a-mi fura mie informatii ? Ori suntem bagabonti, ori nu mai suntem. Eu am nevoie de mandat, dar tu nu ?Nu nu sunt obisnuit ca statul sa stie ce fac, dar ma in doare exact in fund daca statul stie ce fac atunci cand pe mine nu ma intereseaza daca el stie sau nu ce fac. Daca vreau sa fac o treaba sustache, nu o sa-mi iau iPhoneul la mine, nu o sa dau mailuri la prieteni sau o sa postez pe facebook ceea ce urmeaza sa fac si nici nu o sa ma apuc sa tranzactionez informatie incriminatorie daca sunt blana in criptografie sau geolocatie. Adica, plm, vrei sa fi infractor, apoi adapteaza-te si tu vremurilor. Iei un smartphone il resoftezi cu un OS embedded de BSD. Asta este, vrei sa fi infractor de secol 20, reinventeaza-te sau apuca-te si munceste cinstit. Vrei sa publici informatii intime ale celei mai puternice tari ? Pai pregateste-te pentru ce este mai rau si ia masuri de sigurnata, de fapt scrie-ti tu singur OSul si toolurile de pe care tranzactionezi daca te bagi in asa ceva.

Reply

5 Sabotor October 24, 2008 at 13:25

Ah, si sa nu mai spun ca abia acum au aflat de WGA, dupa vo’ 3 ani.

Reply

6 L3ST October 30, 2008 at 14:52

Omg, asta e stire? =))

Reply

7 DJ PaulBert November 1, 2008 at 12:38

Antena 3 conteaza doar prin doua emisiuni:Sinteza Zilei si In gura presei,dar in rest nimic…:d:d:d.Huidu owns Badea.

Reply

8 DJ PaulBert November 1, 2008 at 12:40

+ca site-ul lor e un loc unde sa te civilizezi cu un limbaj plastic extraordinar…:))

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: