Bacu’…

by AvionarU on 6 July 2006

sa incep postul in IRC-style – :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

am vazut agitatia din ultimele zile referitoare la proba de romana. am citit ziarele, blogurile, forumurile si toate mass-urile stupide de pe net.
treaba pe scurt: datorita unui subiect menit sa stimuleze inteligenta generatiei viitorului, foarte multi “bajeti” si “campioane” au dat-o in bara. in loc sa faca analiza unor personaje din tipologia intelectualului, ei au ales Ion sau Morometii, adica exact pe dos. pana aci, toate bune, insa toti dobitocii s-au trezit sa protesteze si sa arunce vina pe profesori, d-na Badea, MEC, ziarista de la Gandul etc. solicitarea lor: 2 puncte in plus pentru cei care au gresit subiectul, dar au scris caligrafic, corect ortografic- adica pentru nimic – dpdv-ul meu nu trebuie premiati elevii doar pt ca dovedesc ca nu sunt analfabeti.

de ce mi se pare mie o prostie:
1. daca ai gresit ca un dobitoc, nu dai vina pe ala care a facut subiectul. au fost cerinte mult mai ambigue in anii trecuti si atunci nu a mai sarit nimeni. acum insa generatia “viitorului” stie de forumuri, IRC, messenger, “proteste”, “petitii”.

2. intelectual Morometii/Ion – au trecut ceva ani de cand am dat eu Bac-ul, insa pot argumenta si acum pe cateva pagini diferenta de concept.

3. toti retarzii au propus 2 puncte in plus pt cei care au gresit, insa unul nu a zis sa se dea 2 puncte la TOTI. astfel scara de valoare data de note isi pierde relevanta. mai mult, cei care au gresit se injura peste tot cu cei care au facut bine(carora li se pare nedreapta notarea), ii numesc prosti, egoisti, etc si vin cu texte de genul “da’ cu ce te deranjeaza pe tine daca iau si eu doua puncte in plus”. pot sa spun eu ce m-ar deranja – dobitocul care nu a facut nimic ar urca la nota aproape de unul care a facut bine. toti la gramada o sa dea la facultate, unde sigur nu o sa intrebe la inscriere “esti din aia care au gresit subiectul, dar au luat puncte sau l-ai facut pe bune?” dupa facultate, toti copii astia prosti o sa iasa pe piata muncii si o sa aiba pretentii…tot continuand sirul de idei logice, ajung la concluzia ca viitorul tarii o sa fie asigurat de o generatie de incapabili, prosti (cu IQ mic), tupeisti, nesimititi si fara nici o pregatire solida.

de asemenea mi se pare nedrept fata de cei care au facut bine, sau macar au inteles despre ce e vorba in cerinta, ca toti tembelii sa primeasca doua puncte in plus degeaba.

Bac-ul nu este un examen de forma, care trebuie promovat de toate taraturile de liceu.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: