telefon anticoruptie

by AvionarU on 12 July 2006

o stire care ma face sa zambesc: la telefonul anticoruptie infiintat de DGA au sunat peste 7000 de persoane in ultimele 6 luni, o crestere impresionanta. fiecare a raportat cel putin un act de coruptie, majoritatea au fost barbati, din mediul urban, iar cele mai reclamate au fost institutii ale statului.

procurorii au rezolvat un impreisonant numar de …12 cazuri. toata actiunea e raportata un mare succes etc etc.

eu de exemplu am pretentia ca sunt destul de informat, insa asa zisa “campanie” pt promovarea liniei telefonice a fost inexistenta in media romaneasca. poate cate o mentiune scurta la buletinele de stiri, intre un viol si Basescu…sunt curios cat de incoruptibili sunt cei care ancheteaza cazurile, probitatea lor morala cine a verificat-o? cum se stabilesc prioritatile din 7000 de cazuri? 12 nu e cam putin? cate din aceste 12 cazuri trimit la puscarie “mahari” cu adevarat importanti si cate din ele trimit un amarat de politist care a incercat sa scoata un ban in loc sa te amendeze pt viteza?
pana la urma de unde se incepe – de jos sau din varful kktului? tare as vrea sa se raspunda oficial la intrebarile astea si sa ma mai slabeasca cu statisticile lor comuniste. pana si romanii fara educatie au inceput sa vada prin praful care ni-l arunca astia in ochi zi de zi. sunt satul sa vad cati bani imi ia statul in fiecare luna si cate rahaturi tre sa indur aproape zilnic de la “factorii de decizie”

Leave a Comment

Previous post:

Next post: