USB drive cu autentificare prin amprenta

by AvionarU on 18 July 2006

o firma necunoscuta mie (Buffalo)a lansat saptamana trecuta un nou model de USB drive. partea interesanta consta in faptul ca datele de pe stick pot fi protejate prin amprenta, device-ul avand un sensor pt acest scop. si mai interesant este faptul ca odata conectat la calculator, il poate proteja si pe acesta pe acelasi principiu, folosind un screensaver special care nu dispare decat la identificarea corecta (ei sustin ca nici daca scoti stickul nu rezolvi nimic). dimensiunile lui sunt clasice, 27x77x15mm si 19 grame iar design-ul este satisfacator.

o problema interesanta este pusa pe tapet de cei de la gizmodo: ce se intampla daca amprenta se modifica sau isi pierde din acuratete ( o taietura, murdarie, exfoliere etc)? ei spera sa existe si o parola clasica pt backup :D

bineinteles ca exista si alte alternative pe piata, cu ar fi cea de la Sandisk sau cea de la A-Data, insa arata cam dubios amandoua. pretul mediu se invarte in zona 55-75$ pt un spatiu de stocare decent- deci un pret ok. toate bune, insa nu am vazut pe nicaieri/la nimeni un asemenea gadget si nici nu am auzit referinte pozitive sau negative. oare de ce?!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: