No Comment by Monica Gabor – cu Irinel Columbeanu

by AvionarU on 19 July 2006

intr-o pauza publicitara la filmul de categoria B de la ProCinema de aseara am ajuns pe postul B1 TV, lucru care se intampla extrem de rar, ca nu ajung mai niciodata pe la canalele nr. 30+. ce m-a facut sa raman pe B1 a fost celebra emisiune reality-show “No Comment by Monica Gabor”, insa nu din cauza cracilor ei, ci din cauza lui…Irinel. era prezentata reuniunea de 25 de ani de la facultatea pe care a absolvit-o. Ce m-a impresionat asa tare incat sa ma clatine un pic din opozitia mea fata de acest fenomen media:

1. facultatea absolvita de Irinel este…Electronica!! promotie ’81 ceea ce inseamna ca omul care azi se imbraca de la Yamamoto si merge cu Rolls-ul are formatie de inginer, si nu la orice facultate, ci la Electronica, care in umila mea parere are niste standarde destul de ridicate.

2. omul a venit la intalnirea din facultate FARA prea-iubita lui caprioara (Monica). chiar a specificat la un moment dat ca nu a vrut sa o aduca pt a nu strica intalnirea intre niste fosti colegi prin “glamour-ul” ei. intalnirea a decurs normal, Irinel evitand sa monopolizeze atmosfera prin prezenta lui. un fost coleg i-a adus carnetul de note pe care il pierduse in urma cu 25 de ani. 4 la economie politica si un 8 la filosofie l-au facut pe Irinel sa exclame “futui mortii masii de filosofie” – deci inca un semn ca e om ca noi toti.

3. cum era si normal, a fost rugat sa spuna povestea succesului lui pe scurt. am aflat cu surprindere ca dupa facultate a fost repartizat la Institutul de nutritie si ingrasaminte din Balotesti (sau cam asa ceva?!) unde facea naveta in fiecare zi cu trabantul lui (lol). a lucrat 8 ani ca inginer energetician. o faza interesanta povestita de el i-a crescut “ratingul” in ochii mei : in ’86 la institutul respectiv a fost adus un calculator. cum nimeni nu stia sa lucreze pe el, l-au chemat de dl. inginer. ce a facut el ? – a invatat sa lucreze pe el, apoi a implementat un program pt eficientizarea distribuitiei hranei la fermele de porci, avand ca efect cresterea productivitatii la carne…programul conceput de el a fost mai tarziu implementat la Ministerul Agriculturii…WOW…in zilele noastre orice pustan de liceu cu inclinatie catre informatica ar putea face asa ceva, insa in anii 80 sa creezi un algoritm pornind de la 0 si fara pregatire super specializata mi se pare o mare realizare. toata faima s-a dus insa cand si-a dat seama ca datele din statisticile pe care le procesa nu se potriveau cu ce era in silozuri – semn ca productiile la hectar erau umflate (tipic pt “Realizarile Epocii de Aur”…) ori ca se fura in draci. ca un bun tovaras, a raportat problema, insa tot in stilul “Epocii de Aur”, in loc sa fie gasiti vinovatii, l-au futut pe el in cur. tocmai se gandea sa fuga din tara (ca ajunsese aproape un vagabond) cand a venit Revolutia…dupa ’90 a inceput o firma de telecom., apoi a continuat pana in ziua de azi.

concluzia mea (proprie si personala :P ) : omu nu e asa de prost cum crede lumea si nici nu merita hulit cu invidie cum fac atatia. invidia s-a vazut si la un fost coleg de-al lui care l-a supus la un tir de intreabari nesimtite la care Irinel a raspuns cu f. mult tact. poate a avut si noroc, insa inteligenta l-a ajutat in mod cert. in nici un caz nu poate fi asezat pe aceeasi treapta cu Becali, ca am vazut aceasta comparatie neinspirata in presa pe undeva. faptul ca isi face viata privata publica nu e chiar o alegere fericita, insa pana la urma de-aia exista telecomanda. prin comportamentul si spusele sale a demonstrat ca majoritatea si-au format o parere gresita despre el. despre relatia lui cu Monica nu pot argumenta o parere cu ceva solid (nici pozitiv nici negativ). pana la urma fiecare barbat face ce vrea cu pula lui, iar alegerea lui trebuie respectata (nu neaparat aprobata). desi tanti Gabor ma scoate din sarite, Irinel Columbeanu a castigat in mod cert multe puncte in ochii mei. nu ma transform in fanboy, insa voi privi aceasta telenovela cu alti ochi de-acum inainte…

p.s.: OMG CE MULT AM SCRIS! fuck…

{ 1 comment… read it below or add one }

1 cezar July 21, 2006 at 19:38

si eu vreau sa imi iau trabant si sa lucrez la o ferma de strutzi 😀

am observat ca in emisiunea ‘by Monica Gabor’ apare mai des ‘Viri’ :)) are curajul sa zica ‘NU’ in fata altarului? daca nu zice atunci cu siguranta va zice ‘ia pula babo’ peste 2 ani.
(idee pt blog: vot cat rezista casnicia la porumbeii astia)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: