pacat :|

by AvionarU on 8 January 2007

mi-am luat de la nenea cu http://www.telecomanda-pc.ro/ un senzor infrarosu + telecomanda, ca deh, daca tot am monitor mare, sa fie treaba facuta bine.

din nefericire nu merge cum trebuie din cauza driverului care converteste semnalul infrarosu in informatie pt calculator. programul recomandat este Girder , omul oferind programul presetat si cu set te comenzi deja confirgurat pt telecomanda lui, help, poze ajutatoare si programe de diagnostic. am fost placut impresionat, prezentarea fiind mult peste alte produse din rafturile magazinelor. problema o reprezinta pluginul pt receptia infrarosu, care este extrem de instabil, “oferind” crapeuri in program, erori dubioase si chiar un mirific BSOD din cand in cand. calculatorul receptioneaza semnalul (verificat cu SerialWatcher), problema e din soft si aparent fara solutie. am incercat alta versiune de program, , am curatat calculatorul (chiar format), am sucit porturile alea seriale de mi-a venit rau, am schimbat prioritatea la procesor . tot felul de manevre si in BIOS. nici un rezultat pozitiv, cea mai apropiata forma de functionare fiind acceptarea a 1-5 comenzi inainte de crapeu.

partea pozitiva este ca respectivul a fost de acord sa imi returneze banii (mi-a spus chiar de cand am cumparat) si ca in 20 minute de convorbire telefonica chiar a incercat sa ma ajute oferind un fel de suport tehnic (cam dumb-level, nu stia cu cine sta de vb :D ) . de-asemenea a spus ca pana acum toate probleme au fost rezolvate si 99% din clienti sunt multumiti. eu se pare ca sunt ghinionistul care are exact ACEA combinatie de hard+soft care produce o situatie fara workaround. azi o sa iau kitul la mine sa testez la munca, de curiozitate, apoi ma duc sa imi iau banii inapoi. alt lucru imbucurator e ca am devenit “specialist” in tehnologia IR pt calculator, datorita tonelor de documentatie citite + incercari practice. ca de obicei, invat cel mai mult cand nu merge ceva.

sa nu se inteleaga gresit, cauzele proastei functionari nu se datoreaza produsului, ci altor factori neidentificati momentan. pt ca omul a fost foarte serviabil si cu bun simt, il recomand cu caldura tuturor care vor o solutie ingenioasa si ieftina de remote PC control.

vizitati site-ul, dati un mail sau telefon (raspunde la ambele) daca sunteti interesati.

p.s.: daca aveti vreo solutie minunata la problema, dati un comment pana maine seara, cand voi returna kitul.

l.e.: am testat si pe un calculator de la munca si tot crapa jegu ala de DLL. life sux.

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anonymous January 12, 2007 at 13:43

mie si unor vecini ne merge perfect. rar de tot mai da cate o eroare ca nu poate deschide nush ce port dar chiar si atunci functioneaza.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: