yahoo! tips&tricks 1

by AvionarU on 4 April 2007

1. daca vrei sa vorbesti cu mine si nu ne cunoastem, NU imi da “Add” inainte. in caz contrar voi da eu deny/block . contrar parerii generale a generatiei “mirc”, yahoo permite trimiterea de mesaje si catre ID-uri care nu sunt in lista. aflati cum si folositi ca atare.

2. NU incepe conversatia cu BUZZ decat in caz de extrema urgenta. arata-mi ca stii sa folosesti optiunea cand trebuie si iti promit ca daca dai odata BUZZ, voi fi extrem de atent. in rest e semn de prost gust. oricum folosesc GAIM si nu primesc Buzz-uri in stilul clasic. clar sunt mai receptiv la un simplu “Salut”.

nota: extrema urgenta nu inseamna situatia cand nu stii sa instalezi o chestie sau nu gasesti o optiune in nush ce program…

3. daca vezi ca am o pauza in timpul conversatiei, nu te agita, nu da BUZZ, nu pune o mie de “???”, smiley-uri sau audibles. nu obisnuiesc sa las oamenii cu ochii in soare decat pentru motive serioase. si da, pot exista motive mai serioase pt mine decat conversatia ta. de exemplu mersul la WC sau conversatie cu cineva de langa mine. obisnuieste-te cu ideea.

4. nu folosi prescurtari in exces in timpul conversatiei. scrie corect in romana/engleza. pot citi bineinteles si 1337 talk, dar nu are rost sa imi storc creierul. de asemenea nu folosi semne de punctuatie sau smiley-uri in exces, te poti exprima si altfel. nu te ingrijora insa , greselile de scriere (typo) sunt ok din cand in cand, nu trebuie sa fie eseu.

5. daca ai o problema tehnica, nu ma obliga sa te trag de limba pt toate detaliile. s-ar putea sa ma plictisesc si sa imi vad de altele. daca vezi ca sunt online si ti-am raspuns la salut, incepe si descrie problema cu lux de amanunte. NU amesteca parerea ta in descrierea tehnica neintrebat. daca ai ajuns sa ceri ajutor in alta parte, deja valoarea ei e aproape nula. de asemenea, nu te supara pe mine cand iti zic ca nu stiu o chestie. 99% spun adevarul. daca nu am timp/chef sa te ajut, o sa iti zic pe fatza, nu ma voi ascunde dupa scuze aiurea.

6. nu scrie cu fonturi aiurea. formatarea in exces, la tip/marime/culoare, deranjeaza. din fericire eu am optiunea dezactivata, dar e bine sa stii ca nu tuturor le place sa descifreze fonturi dubioase, colorate prost. lucru foarte important cand stai 12 ore pe zi in fata unui ecran si…citesti.

7. nu exagera cu mass-urile decat daca ai ceva de spus. o informatie, o chestie interesanta, amuzanta etc. si NU, X care are nevoie de sange, moartea unui om pe care nu il cunosc, inchidearea yahoo, horoscoape , achizitii noi si alte tampenii nu sunt interesante pt mine. o super pizda pe hi5 , un banc foarte bun, un articol interesant/amuzant, un proiect nou pe care il incepi, o comunicare globala catre un grup din care fac si eu parte – merg intr-un mass.

8. daca iti raspund clar negativ la o chestie, nu mai insista, nu ma mai stresa. in nici un caz nu o sa ma sucesc.

9. nu imi trimite fisiere fara sa ma anunti inainte. dau reject. a, si daca (din nefericire pt mine) ma ai in mai multe liste de mess, nu incerca pe fiecare ID. e logic nu? sunt aceeasi persoana.

10. nu ma suna pe yahoo inainte sa imi spui, apoi te superi ca iti resping. motivele ar trebui sa fie evidente.

p.s.: daca nu esti de acord cu regulile de mai sus, nici o paguba, poti sa imi dai remove si sa nu mai vorbesti cu mine. daca stii ca te am in lista, ideal ar fi sa ai sange in tine si sa imi spui sa iti dau remove, sa nu tin si eu un loc ocupat.

{ 1 comment… read it below or add one }

1 jalea May 12, 2007 at 16:58

bravo man, chiar imi plac articolele tale, tine o tot asa, bafta

Reply

{ 1 trackback }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: