o seara relaxanta

by AvionarU on 15 May 2007

as fi preferat sa pice in weekend, dar s-a nimerit luni. un prieten se hotaraste sa imi faca o vizita seara, sa iesim la obisnuita shaorma + suc de vorba. vine, trag repede niste haine pe mine si cand ajung jos, vad oarecum surprins ca omu are chef sa zacem la o terasa undeva, in loc de obisnuitul ritual. ocazie cum nu se poate mai potrivita pentru testarea completa a noii cafenele aparute in cartier: JoyCafe

ne cam speriasem noi ca se pornise vantoasa afara si ne rugam sa nu aiba aia geamurile scoase sa ne intre prafu’ in toate gaurile. eh, pana la urma ajungem dupa vreo 4-5 minute de mers. ramanem oarecum surprinsi la intrare, locul arata extraordinar de bine, mai ales in jocul de lumini foarte inspirat. aproape gol (21:30) , probabil pentru ca e foarte nou. ma rog, intram si suntem intampinati prompt de un ospatar foarte serviabil care ne directioneaza spre sectiunea de fumatori. desi suntem imbracati mai mult decat “casual”, nu este tinuta obligatorie. juma din geamuri sunt scoase, dar vantul nu se simte inauntru decat cel mult ca un curent placut.

vine meniul, imbracat in piele maronie, personalizata, moment in care pun eticheta: scoruri maricele pentru romani, decente insa pt locatie. arunc un ochi informativ la doua produse, ma lamuresc apoi incep sa citesc. produsele sunt destul de variate, se incadreaza exact in specificul anunat (lounge). sandwich-uri cu diverse ingrediente, salate interesante, bauturi de import, cocktailuri rafinate si alte chestii mai deosebite de-ale casei. mmm, good. studiez designul si atmosfera. nota 10+, mobila moderna, nu am putut fixa un stil, ansamblu de culori armonios foarte bine gandit; lumina ambientala perfecta, provenita din mai multe corpuri calde, blande, numai bune pentru un ochi obosit de computer; muzica ideala, ambientala se integreaza si intregeste atmosfera, ca sa nu mai vorbim de plasma cu diverse videoclipuri muzicale + ceva cu charlie chaplin – un loc perfect sa iti arunci o privire fara sa fii distras de la ideile tale in timpul discutiei. peste tot detalii imbinate cum trebuie. dupa o zi dubioasa la munca, era exact ce imi trebuia.

ne oprim la o salata de fructe si o prajitura cu ciocolata si cacao + bauturi. servire cu timpi foarte buni (atentie, bun nu inseamna intotdeauna repede…). ne afundam in scaunele comode si ne incingem la discutii despre diverse, moment in care apare si una bucata masina sport langa geam. un el si o ea. surprinzator, fara arfele obisnuite prin centru. intra linistiti, se aseaza si isi vad de treaba. in scurt timp mai apare o tanti, draguta de altfel si se aseaza la masa lor, din nou, fara figurile cu care sunt obisnuit din alte locatii. imaginea este un pic alterata de niste bajeti in slapi si maieu care se trantesc pe niste canapele, insa cum nici noi nu eram monumente inchinate modei vestimentare, trec si peste asta.

ma informez la ospatar de program etc, cer carte de vizita. deschis zilnic pana la ora 23 (desi cred ca au deschis pana la ultimul client din ce am vazut). bauturile sunt ok. bineinteles, jmekeria cu apa intalnita si in alte locuri, adica nu e apa mai normala, ci de import. costa, dar eu am ales un shake din fericire. asta e singura chestie care nu imi place in localurile de acest gen si la care sunt destul de atent, pt ca mi se pare un pic cam trasa de par faza…

intr-un final terminam. prajitura cu un gust rafinat, ingrediente combinate perfect intr-o prezentare pe masura, imi lasa un gust placut. bineinteles, ospatarul apare intotdeauna la fix, intrebari clasice gen “v-a placut prajitura/da, multumesc/ si eu multumesc” etc. nota cam 20 de euro (ca sa nu zic in RON…), ceea ce nu parea exagerat raportat la cat de bine ne simtisem.

in mod cert o sa devin client acolo, insa am o usoara teama ca locul se va strica odata ce va afla toata prostimea cu bani de el. la fel imi placea si Elements, la fel atmosfera de vis, pana cand a inceput sa se umple…eu sper sa nu, sper sa ramana unul din refugiile mele (alaturi de asta ) nealterate de timp si oameni.

avem nevoie de mai multe oaze de liniste si civilizatie…

pentru mai multe poze si informatii, puteti sa le vizitati site-ul (inca o bila alba :) )la adresa http://www.joycafe.ro/

{ 1 trackback }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: