diverse…la caldura

by AvionarU on 26 June 2007

la temperaturi mari lucrurile se dilata. din nefericire si lucrurile abstracte, cum ar fi prostia, par a fi afectate de aceasta lege a fizicii. exemple cu carul in ultima vreme, peste tot pe unde ma uit.

putem incepe cu trackerele. unele au un nivel mai ridicat, altele sunt praf, insa peste tot apar scapari mai mult sau mai putin penale. n-are rost sa dau exemple (iar), insa cert e ca si in comunitatea din care fac eu parte au aparut greseli penibile, desi avem reguli stricte si standarde ridicate.

apoi sa continuam cu blogurile. desi majoritatea se ascund sub o ipocrizie care ma face sa vars, 90% din autori viseaza zi si noapte trafic si au orgasme la un pike de unici in Google Analytics sau la clickuri de 1$ in Adsense. ce e mai nasol e ca majoritatea se dau cotiti, o fac pe neinteresatii sau se fac ca nu aud cand este atins acest subiect.
vad ca mai nou au inceput sa mearga intalnirile astea intre bloggeri. fiecare se strange, dupa vorba dupa port si dupa trafic bineinteles. unii boggeri “mari” nu onoreaza cu prezenta intalnirile fara “potential de vizibilitate”, ca la “valoarea” lor nu merita deranjul. la Blogaria aveam impresia ca o sa fie super-jmekerie, dar dupa ce am vazut rezultatele si reactiile mi-a trecut. ca sa nu mai vorbim ca initial trebuia sa vina numai crema cu trafic mare si au ajuns tot felu de anonimi pe langa aia care trebuiau. la Sindorfii e ok ca suntem un grup deja format prin relatii extra-blog, putem discuta si despre altceva decat internet si ne putem privi in ochi fara sa ne judecam prin numarul de unici pe zi (cum fac atatia altii cu “greutate” in blogosfera), insa e inevitabil sa nu te enervezi vazandu-i pe ceilalti cum stau cu nasu pe sus si nu se mai suporta cu harfele la aceeasi masa (muriti in bezna (c) GK).
concluzia e ca valoarea intiala a inceput sa dispara. pana si unii oameni care scriau pt ca pur si simplu le placea au inceput sa isi perieze textele pt cititori, altii au inceput sa sufere cu adsense-u asta in limba romana etc PLM. nici nu ma apuc sa comentez de asa zisele proiecte care mai rasar sporadic, pana la urma internetul e (inca) liber…

prostia se mai vede si in aspectele de zi cu zi pe langa care trecem toti. desi sunt ceva mai putine masini in Bucuresti pe timpul verii, traficul a devenit atat de haotic incat uneori ma pufneste rasul. oamenii nu mai judeca, se injura, se baga la risc, ies scandaluri violente. toti manelarii sunt afara cu boxele de la masini urland pana tarziu in noapte. cainii ori sunt morti de caldura ori violenti. in orice loc public neventilat e un miros statut de transpiratii amestecate cu parfumuri scumpe.

presa e tot o apa si un pamant. in cele 10 minute pe care le acord presei scrise traditionale pe zi am remarcat ca cel putin 4 ziare au articole aproape identice. nu de multe ori ma trezesc verificand adresa in browser, zicand ca am citit deja respectiva informatie si totusi e alt ziar. editorialele sunt de umplutura, scrise in general cu gandul la concediul din Grecia, comentariile nu mai zic. aceleasi penibilitati zi de zi. nu mai zic de TV, ca in afara de stirile sportive si AXN nu servesc altceva decat accidental. oricum, si daca nu ma uit deloc, pot spune de pe-acum stirile majore de saptamana viitoare: caldura mare, N morti/lesinati/Apeluri la 112, desertul din Oltenia, seceta, ajutoare de la guvern, criza de apa imaginara etc; apoi cateva infractiuni marunte si daca au “noroc” sacalii astia din presa, vreo crima pasionala, sinucidere sau ceva in acelasi ton. ah, sau un dezastru natural, sa trimita corespondenti “speciali” care sa intre in direct de 5 ori pe seara si sa nu spuna absolut nimic relevant pe un ton afectat.

sunt atat de pleostit ca nu pot sa trag o concluzie coerenta din cele de mai sus, si-asa de-abia le-am scremut si pe alea. ma duc sa fumez o tizgara pe balcon la 40 grade.

{ 3 comments… read them below or add one }

1 ps June 26, 2007 at 22:43

tu si cu nevasta-mea ce urmariti axn-u. Lasa ca s-a mai racorit si de la TV-ul pe care urmaresti axn taman ce-am aflat ca maine va fi ceva mai racoare.

Reply

2 Nemobro June 27, 2007 at 18:49

Parca un articol devine brusc bun daca ai 1000unici/zi, ori daca ai un nick celebru, insemnarea capata un alt aer, mult mai nepoluat.

Iar chestia cu reclamele e chiar enervanta. Sa ajungi sa cauti articolele cu lupa doar pentru a bea o bere moca… mi se pare o calicie de om care n-a avut jucarii in copilarie.

Reply

3 Groovey June 28, 2007 at 08:20

Calduraaaaaaaaa ….

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: