CokeLive VS B’estival

by AvionarU on 1 July 2007

le-am bifat pe amandoua impreuna cu prietenii asa ca acum pot spune, in cunostinta de cauza nu ca altii, care a fost treaba pe scurt:

1 CokeLive:

Locatie: Lacul Morii in Crangasi. cam departe de multe zone din Bucuresti. De la Groovey am facut 7 min, dar intre mine si el sunt vreo 10 KM…insula e foarte ok pentru evenimente de gen, dar ar fi bine sa o mai niveleze si ei macar pe langa scena, ca aveam nevoie de incaltari 4X4 pe acolo. era buna totusi iarba de pe jos, se putea sta ca la picnic.
Acces: de departe foarte exagerate filtrele. doua filtre de control, cu perchezitie, brichete si sticle de apa raman la intrare, culoar blindat cu garduri de metal. oarecum stupid avand in vedere ca Burn-ul se dadea in cutia de aluminiu originala si nisip si cataroaie era la tot pasu, numa bune sa umpli o doza de-aia si sa spargi capul cuiva. Plus ca puteai sa intri lejer cu brichete tinandu-le strans in pumn in timpul perchezitiei sau aruncandu-le prin locuri mai intunecate. asa zisii gardieni erau de fapt oameni adunati de pe strada si imbracati in uniforme pt 300 euro pe cele 3 zile.
Food&Beverages: pret unic 4 RON la orice. disponibile fiind bere, Coca Cola, sanvisuri, inghetate, Burn, apa. prostia a fost aranjarea standurilor, care aveau o lungime mare insa erau pline ochi tot timpul pt ca in spatele lor serveau 6-7 insi si doar 2 umpleau paharele. destul de stupid si frustrant.
Atmosfera&Co : bineinteles vedetele au fost Prodigy, anuntate glorios de prezentatorul roman ca “Progidy” . si bineinteles numa tineri fara un dumnezeu, fete emo si cu creste in cap care incepusera sa se agite in spiritul muzicii, adica haotic. Concertul lor a fost destul de slab pentru ce pretentii au ca trupa si pt ce pretentii aveam noi spectatorii. primele 30 minute au fost un gajait penibil cu beat, fara cap fara coada (desi erau melodii cica) si extrem de stresant. publicul a reactionat ca atare, adica mai deloc. Lucrurile s-au schimbat pe la jumate, cand au inceput cu VooDoo People si toate hiturile lor din vremurile bune. atunci da, a fost ok, cum trebuia sa fie, dar per ansamblu am ramas un pic dezamagit. nici ceilalti invitati nu au facut cine stie ce show, iar Tom Novy a trait un moment cam penibil cand a anuntat ca se muta cu seturile intr-un cort ca e prea putina lume sa tina scena deschisa. deci atmosfera cam ciuciu. plus ca in afara chiorat la scena nu mai aveai ce sa faci acolo decat sa stai intins pe iarba.

concluzia: un esec total al celor de la Coca Cola. de la brand atat de puternic incat a devenit cult ma asteptam la cu totul altceva. ca sa nu mai vorbim de pretul biletelor care a fost exagerat de mare pt un kkt. s-au facut de ras si sper ca daca mai au curajul sa il mai faca odata, sa se pregateasca mai bine.

2. B’estival:

Locatie: Romexpo. la distante mai echilibrate fata de zonele rezidentiale, mare, beton peste tot. nu am mai fost pana acum, am ramas surprins sa gasesc un spatiu atat de mare in complex.
Acces: de-aci incepea sa se vada diferenta. spatii largi, nu aveai senzatia ca intri in lagar ca la CokeLive, puncte de control de bun simt, ne-au lasat si cu brichete si nu au avut atatea reguli absurde. totul foarte “la fix”, mergea ca un ceas elvetian. pana si paznicii erau extrem de respectuosi, lucru mai rar vazut prin partile noastre.
Food&Beverages : un sistem foarte eficient bazat pe jetoane. 3 RON un jeton, iti luai mai multe odata de la numeroasele case deschise si apoi le foloseai ca moneda de schimb. o bautura = 1 jeton ; un sanvis = 2 jetoane si tot asa. nu mai stateau aia sa se caute de rest la fiecare client sau sa numere bani. dadeai banii odata si apoi aruncai cu plastice peste tot. foarte mijto. si chestii mai variate ca dincolo. partea proasta e ca atunci cand s-a terminat treaba toate casele erau inchise si au ramas oamenii cu jetoane la ei…
Atmosfera&Co : nici nu mai zic de Faithless, sunt 10 clase peste Prodigy ca prezenta scenica, desi canta genuri diferite. puteti citi la Greger, s-a exprimat deja prea bine ca sa ma mai chinui eu. doua scene, concerte cand pe una cand pe celalata (se reducea cred timpul de pregatire intre spectacole), artificii, sunet mijto (la coke live te puteai auzi relativ ok si langa boxe, inadmisibil la un concert :) ), joc de lumini, astea. plus conceptul de Silent Disco – la intrarea intr-un cort primeai casti wireless si mixau tot felul de “anonimi” pt tine gen Sonicvibe. si in jur liniste :) . partea nasoala si aci a fost ca la 1 ne-au dat afara si au inchis pravalia, cam dubios pt un festival de asemenea anvergura, insa si-au spalat ei pacatul asta prin restul orelor frumoase petrecute in incinta. ca sa nu mai vorbim de diversele chestii care le puteai face pe-acolo, cum ar fi vopsitul in cap (intr-o maniera foarte haioasa) sau statul pe net la standul ClickNet.

concluzia: un eveniment organizat brici, la o capacitate foarte mare. s-a pishat pe CokeLive din toate directiile si de la toate inaltimile, atat ca organizare cat si ca invitati. a fost o adunare campeneasca VS un concept occidental pus bine in practica. now, Liberty Parade – here I come!

P.S. : nu mai vorbesc de taxiuri, ca nu venea nimeni, noroc ca cei de la receptia sofitel au fost amabili sa imi cheme si mie unul sa vina repede. si ca sa intorc fapta lor buna, am luat cu mine 2 tineri care mai aveau un pic si plangeau ca nu gasesc taxi si i-am lasat aproape de destinatia lor :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: