Microsoft does it again…

by AvionarU on 25 October 2007

Tocmai ce au fortat un update “invizibil” continand Windows Desktop Search pe toate calculatoarele cu automatic updates, chiar si la cele care aveau update-ul respectiv debifat. urat, scandal, revolta pe internet. procedura este imorala, insa softul mi se pare foarte util.

restul povestii pe Wintweaks.org (engleza)

{ 2 comments… read them below or add one }

1 ciypriyan October 25, 2007 at 18:47

daca e de bine , e bine 😛

Reply

2 Programare Sociala October 29, 2007 at 15:34

Comentez aici, ca imi e lene sa o fac dincolo in engleza.

Chestia asta cu “the procedure is not moral, users should have full control of their PC behavior and files shouldn’t get on their HDDs without confirmation” este o aberatie. Majoritatea utilizatorilor sunt prea batuti in cap sa stie ce e bine pentru ei si ce nu.
Aici nu ma refer la practici intrusive ci doar la update-uri de bun simt.

Din punctul meu de vedere update-urile ar trebui impartite in update-uri obligatorii (care sa se instaleze fara nici un fel de intrebari, batai de cap si in deplina transparenta) si in update-uri optionale/facultative.

Unele update-uri chiar NU au nevoie de permisiunea utilizatorului, mai ales daca implica chestiuni ce tin de securitate/stabilitate. Sau daca sunt mici si reprezinta modificari minore.

Daca update-urile sunt majore sau ar putea avea un impact negativ asupra performantelor sistemului atunci confirmarea e o chestie de bun simt.

Astept ziua cand update-urile se vor efectua total transparent si fara sa mai ma bata la cap. 😀

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: