surprize de la Microsoft

by AvionarU on 3 January 2008

Folosesc de ceva vreme Windows Live Writer ca sa postez pe diverse pagini de WordPress. Din motive necunoscute, pe desktopul meu a inceput sa faca figuri de cateva saptamani, Nervi peste nervi, as putea oricand posta din dashboard, dar m-am obisnuit cu interfata versatila a Live Writerului. Plus ca in general ma enerveaza orice chestie care nu merge si are minim un buton pentru control. Asa ca ma hotarasc in seara asta sa vad ce naiba are jucaria. Evident, fiind vorba de ceva de la Microsoft, primul lucru pe care il incerc e reinstalarea. Moment in care miros ca ceva e in neregula pe sistemul meu. dupa vreo 7-8 minute de stat intr-un ecran sterp de instalare, o linie de text se schimba, apoi dupa inca vreo 5-6 minute, baietii de la Microsoft ma anunta prieteneste ca am voie sa fac ce vreau eu pe calculator pana termina ei de instalat…bun, zic eu, macar sper ca s-au gandit la o functie de silent repair de dureaza atat:

Stau ceva timp pana ma anunta ca totul e ok, pornesc si dau sa postez (macar tine minte drafturile si setarile chiar si la uninstall) si tzeapa, nu merge. Problema e agravata si de faptul ca aplicatia nu se poate opri cat timp incearca sa posteze, trebuie inchisa din Task Manager :| . Sa vad ce ii mai fac. Hai sa incerc un update de windows. pornesc Internet Explorer, dau sa fac update (nu mai facusem de aprox. 1 luna), imi apar o groaza de rahaturi, aleg ce imi trebuie. Hmm, Framework e deja la service pack la versiunea 3 si eu am inca v2. Uite si un update de Live Writer, desi tocmai downloadasem ultimul build de la ei…bineinteles ca face toate update-urile mai putin Frameworkurile. Devin din ce in ce mai sigur ca aici era problema, si luna trecuta mi-a dat eroare dar am ignorat ca nu m-a interesat. Brusc ma loveste ideea ca Live Writer are o groaza de chestii de Framework. Incerc un download manual, daca update-ul minunat face figuri. Iar eroare, cere un posibil restart si de nervi lovesc direct butonul de reset. Instalez apoi versiunea 3.0 cu tot cu SP, totul e ok, merge bine, merg si update-urile de pe Windows Update…si acum vine cealalta surpriza: dupa instalare mi-a deschis automat o pagina. Eu am browserul default setat (evident) pe Firefox. O minune de pop-up colorata frumos apare, cica sunt invitat sa particip la un beta restrans pt nush ce versiune de Silverlight. Evident, am acceptat, auzisem de tehnologie de vreo luna si ceva dar nu am avut ocazia sa o vad:

Instalez, dau restart la Firefox (evident, e un produs MS) si incep sa ma joc. Practic e un plugin care se vrea a fi rivalul Adobe Flash. Site-ul MS care m-a chemat in beta e cel de downloaduri. doar primele pagini sunt facute in Silverlight, restul arata exact la fel ca alea vechi. Si concluzia mea dupa 20 de minute de joaca: merge greu (si in IE si in FF), nu aduce nimic nou momentan, are probleme la functia "Back" si nu am vazut nimic spectaculos care sa merite instalarea, avand in vedere ca majoritatea PC-urilor au deja Flash. Daca nu stiam ca am Silverlight instalat, nu mi-as fi dat seama ca sunt pe o pagina care nu e facuta cu Flash si ceva Ajax (bineinteles, eu nu sunt designer sa stiu micile detalii care fac diferenta). Designul site-ului de downloaduri e intr-adevar mai curat si mai practic, esti scutit de cateva miscari aiurea datorita interfetei animate, dar cam atat. Astept cu nerabdare evolutii semnificative ale tehnologiei, momentan e o bashina, insa e bine cand concurenta apare, si prea era Adobe cu monopolul pe zona asta.

Pentru detalii puteti vizita site-ul comunitatii, pe care mie mi-l afiseaza evident cu…Silverlight. Au galerii, exemple, bloguri si tot ce mai trebuie. Poate ca as invata si eu sa lucrez cu el daca SDK-ul e in stilul MS – dumb-user oriented. A, si nu inteleg de ce ma pune sa instalez inca odata pluginul ca sa vad ceva pe site-ul lor, cand e evident ca il am deja activ. Bugs, bugs, bugs…too many bugs.

microsoft, software, internet

{ 2 comments… read them below or add one }

1 CTI97 January 3, 2008 at 15:07

Am inteles ca paginile facute in silverlight vor putea fi indexate de motoarele de cautare, spre deosebire de cele in flash. Cred ca asta o sa fie punctul lui forte.

Reply

2 cosu January 5, 2008 at 02:46

pe dracu. punctul forte o sa apara in cateva saptamani cand tot microsoft.com o sa fie relansat. cea mai mare parte o sa fie facuta in silverlight si pluginul o sa fie bagat pe gat fiecarui utilizator.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: