Laura ne explica

by AvionarU on 16 February 2008

cum sa devii administrator de retea…pe eva.ro:

 

   de remarcat: un administrator bun tre sa se descurce in "probleme precum travel shootingul",  pentru cei mai praf: travel shootingul e ca troubleshootingul, cu doua categorii: d-ala de probleme si d-ala normal, care merge bine. adminu’ se confrunta cu ele "direct". responsabilitatile lui sunt de fapt repetarea paragrafului anterior. ca o noua descoperire, el trebuie sa aiba "cunostinte avansate despre retele, software si hardware"…NO SHIT??!!  bah si eu credeam ca mama ar fi un administrator de retea decent dupa ce i-am aratat care e treaba cu antivirusii si internetul…sunt dezolat.

   in schimb "telefonul mobil nu este dat intotdeauna de companie" – normal ca nu prea se da, in general administratorul nu suna pe nimeni, ci este sunat de angajati cand pica ceva. in cel mai rau caz poate folosi un telefon din incinta biroului pt dialogul cu ISP-ul si vendorii de echipament/asistenta etc etc blah blah.

   si ca sa citez o reactie pe care am vazut-o la articolul de mai sus:

(02:13:20) (@wu) ah, acum am citit ce ati scris
(02:13:34) (@wu) 800$ maxim
(02:13:41) (@wu) Sa moara ma-ta =))

   articol scris de o femeie. mai rau, de una care semneaza "Laura Andronescu Crainicu, specialist resurse umane". sa dea domnu sa indexeze google postul sa vezi atunci umilinta totala la marele specialist. asa de specialist ca nu stie sa lege doua vorbe coerente despre un post relativ banal in ziua de azi. articol de cacat, scris cu picioarele, noroc ca a aparut in sectiunea de cariere pe…pe eva.ro .

 

ps@ Daniela: nu te supara pe mine, a fost ok in seara asta, dar genul asta de dume nu ma ajuta sa imi schimb parerea generala despre HR :)

IT, funny, idioti, hardware, software

{ 13 comments… read them below or add one }

1 lc February 16, 2008 at 11:09

“Specialistii”/ “consultantii” HR se constituie, cu foarte mici exceptii, in clasa de “produse second hand” ale scolilor facute intre un suc si o prezentare de moda.Din nefericire “colcaie” peste tot aceste personaje cu sarme in loc de neuroni si marmelada in loc de creier. Si cand te gandesti ca, fiind obligat “sa innoti” in piata muncii, e greu sa-i ocolesti… te apuca dorul de emigrare in secunda 2.

Reply

2 PigBrother February 16, 2008 at 13:37

Nimic nu stiti, travel shooting este un fel de gangsta drive-by shooting, dar mai elevat 😀

Reply

3 daniela February 16, 2008 at 13:53

cum spuneam aseara… nici mie :))))

Reply

4 Cristina February 16, 2008 at 14:11

Mda, penibila faza. Daca expresia nu ar fi fost folosita de doua ori, as fi inclinat sa cred ca e o simpla greseala.
Imi pare rau insa sa vad ca asemenea incidente determina oamenii sa emita judecati asupra tuturor celor implicati in HR.

Reply

5 Osy February 16, 2008 at 14:52

Cristina, HR-ul face word-matching cand vine vorba de recrutat IT.

Scrie in CV Windows 98? Nu scrie, nu e bun, NEXT.

Scrie in CV ca stie TCP/IP, cum scrie in anuntul de angajare? Nu scrie, nu e bun, NEXT.

Am simtit asta pe pielea mea, cu HR-ul nostru, cand am fost in situatia sa-mi angajez un om. De la cererile mele din anuntul de angajare, HR-ul, dupa “filtrari” serioase, mi-a recomandat pe cineva care nu stie nici 20% din cat aveam nevoie.

Sunt si oameni in HR care isi fac meseria cum trebuie, dar va eclipseaza majoritatea.

Reply

6 Cristina February 16, 2008 at 16:17

Osy, ai si tu dreptate, mai ales ca vorbesti din experienta, nu din presupuneri. Sa-ti spun si eu cum forwardez cate 40 de cv-uri la managerul IT si el alege 2? Cand faci o cautare o face dupa key words evident, ca altfel nu ai cum. Dar dupa aceea analizezi contextul cv-ului.
Si mai e ceva, oamenii din IT sunt foarte laconici in CV-uri. E greu sa faci distinctie si sa ti dai seama de ce stiu doar uitandu-te acolo.

Reply

7 Blegoo February 16, 2008 at 18:43

“TRAVEL” shooting? Ooo…da! 🙂
Restu’…sunt doar maruntisuri…lol

Reply

8 AvionarU February 16, 2008 at 20:08

@Cristina: m-am lovit de aproximativ aceeasi abordare ca Osy la angajari asistate de specialisti HR, asa ca pana la urma am hotarat sa ma ocup singur de aspect. o fraza mai sus sintetizeaza si parerea mea destul de bine:
“Sunt si oameni in HR care isi fac meseria cum trebuie, dar va eclipseaza majoritatea.”

Reply

9 ps February 16, 2008 at 21:28

la ce se refera prin “travel shootingul”?

Reply

10 omu cu imprimanta February 17, 2008 at 00:57

Clistina, te log flumos din adancul sufletului meu mic si neglu taci taci taci, te log eu taci sau sparg toate proliantele astea, apucam-as de hatha sa-mi fac downtime singur

Reply

11 Adi February 18, 2008 at 10:24

Pe tine chiar te consulta cineva?!?! Sunt mai “naivi” ca tine inseamna…Nu stiu de ce simt unii nevoia sa si semnalizeze dupa ce ca…

Reply

12 Oaie February 18, 2008 at 20:23

hehe, “travel shooting”, frumos termen, dar nu prea se aplica adminilor…tre s-o intelegem domn’le ca dupa mecla pare o duduie care abia are tangenta cu IT-ul, ce sa mai spun de termenii adiacenti. Cat despre exprimare… “…nu necesita neaparat pregatire in domeniu. …se cer cursuri de pregatire in domeniu si experienta. ” chiar daca nu mai am intalniri dese cu gramatica limbii romane, mi se pare dampulea: adica cum duduie postul de admin nu necesita pregatire in domeniu dar ca se cer studii, certificari si experienta? Pai nu e normal? Adica matale ca HR Specialist imi ceri cunostinte in domeniu, certificari si experienta fara ca aceastea sa fie necesare? Ejti cu capul duduie. Condoleante firmei care te are ca HR Specialist. Citind prezentul articol, ma faci sa spun din nou ca locul femeii e la cratitza, nu la tastatura…
Imbesilo!

Reply

13 senderg February 21, 2008 at 12:31

nu e singura, pe site la ejob eurocor angajaza pe unu cu urmatoarele cunostine:
CANDIDATUL IDEAL:

•Noţiuni solide de hardware şi arhitectura PC
•Cunoştinţe solide de hardware şi software de reţea: echipamente reţea, protocoale de comunicare
•Cunoştinţe solide sisteme operare: Windows 2000/XP/2003/Vista, Active Directory, MS-DOS, Unix, Linux, Cisco
•Cunoştinţe primare de programare: VB / C++ / VB.NET / C# / ASP / ASP.NET / PHP / PERL
•Cunoştinţe primare baze de date: Oracle, MS SQL, MySQL, MS Access
•Capacitate de analiză şi sinteză a informaţiilor
•Limba engleză
•Experienţa în domeniul imprimării constituie un avantaj

pe mine unu ma depaseste job-ul lor asa ca imi caut in alta parte 🙂

Reply

{ 2 trackbacks }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: