Vladuz busted

by AvionarU on 18 April 2008

   pentru cei conectati cat de cat la online, nickname-ul "vladuz" sigur inseamna ceva. e romanul ala care i-a alergat vreun an pe cei de la echipa de securitate Ebay.com, autoritatile americane si (intr-o mai mica masura) pe omologii lor romani.

   e, se pare ca i s-a infundat. Vlad Duiculescu pe numele sau real are 20 de ani (sigur?!) si in ultimele luni a tot accesat neautorizat niste date mai sensibile de pe serverele Ebay. bineinteles ca aia tot ii trag ca nu s-a intamplat nimic cu datele clientilor, ca daca ar recunoaste s-ar darama si ce a mai ramas din ebay la ora asta.

   trecem peste bla-bla-ul jurnalistic, catre parerea personala. imi pare oarecum rau pentru el, mai ales daca e asa tanar cum se aude. nu cred ca este un geniu al hackingului si tare sunt curios cati indivizi au fost concediati sau fututi in cur din echipa de securitate ebay la fiecare "post roz" (post roz = elemnt grafic distinctiv prin care angajatii ebay se identifica pe forumuri). desi un pic cam arogant/frustrat, ca oricare din categoria lui, mi-ar place sa iasa o poveste de succes si peste un timp sa aud ca a facut cariera la o super companie. si sa nu se demonstreze ca de fapt era o vulnerabilitate de rahat speculata in stil script-kiddie, ca as fi dezamagit…

securitate, internet

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Andrei Monciu April 18, 2008 at 14:05

ala cred ca va fi angataj de ebay ca si tester sau ceva de genu 🙂

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: