CERF 2008

by AvionarU on 12 May 2008

   Desi am zis ca nu mai calc pe la CERF dupa ce doi ani am dat banii aiurea, un anume concurs de imprejurari a facut sa ajung totusi la Romexpo, intr-o capricioasa zi de sambata, cu ochii lipiti de somn si cu gura plina de praful starnit prin Bucuresti de vant.

   Anul asta a fost atat de nereusita si penibila expozitia incat am pendulat intre regretul pentru cei 10 RON dati si un ras zgomotos. Directia in care se indreapta CERF-ul este clar in jos. Nu are o orientare clara: consumer sau pro, nu se expune mai nimic, toate chestiile par expirate pentru cei informati din zona IT.

   Si ca tristetea sa fie maxima, nici macar femei nu au mai fost. Slab de tot, chiar nu am inteles miscarea asta. Poate ar fi avut o explicatie: expozitia e plina de lucruri tehnice super misto dar toti casca gura la femei. Dar asa…nimic in vitrine, nimic pe tocuri, ce pm or fi gandit aia? Parerea generala e ca fetele de la Eset (Nod32) erau cele mai sexy, insa eu de cate ori am trecut pe langa ele, erau atat de pline de sictir si arfe  ca imi venea mie sa borasc de figurile lor.

   Marile magazine, care in ultimii ani au acaparat suprafete din ce in ce mai mari in ultimii ani, au lipsit cu desavarsire. Nici nume foarte mari din industrie nu am prea vazut la standuri anu’ asta, in schimb mi-au facut o impresie placuta firmele mai micutze, care s-au zbatut sa prezinte servicii si informatii. Am stat de vorba cu vreo 4-5 de la diverse standuri si erau bine informati pe aria lor.

   Sa trec la vizitatori: cred ca mai multa prostie pe metru patrat nu am mai vazut la nici o expozitie de tehnologie in viata mea. Sa’nebunesc de nu am suprins faze la care mi-a scapat un ras scurt din mers. Pe langa standul Maguay ma nimeresc in spatele unui cuplu. El “super geek wannabe” / sysadmin second hand, ea cu pretentii de informaticiana cu idei prinse din zbor:

“Draga, eu nici nu am auzit de Maguay astia pana acuma, ce-i cu ei?

Eu parca am auzit ceva, dar nu imi aduc aminte. Nu sunt cine stie ce oricum”

   Altii emiteau pareri de atotcunoscatori in fata grupului. Unu’ o facea pe desteptul la o camera foto, un model despre care pana si eu puteam spune cu certitudine ca e cam varza. Altii o ardeau aiurea pe la televizoare (si acolo am auzit niste dume, dar nu imi aduc aminte exact sa le reproduc) si tot asa. Unde ma uitam numa’ “pareristi”.

   Bineinteles, aceleasi atractii fumate, chiar si in zona de telecomunicatii. Aceeasi masina de formula X la vodafone, MacBook Air cu net moca la Orange, console cu jocuri etc etc.

   Jur ca am dat 4 (PATRU) ture complete prin expozitie si nu imi venea sa cred cat de urat e. Ca sa nu mai vorbesc de personalul de la multe standuri (in afara de animatoare) avea atat sictir pe fata ca ti-era si frica sa intrebi ceva sa nu te alunge.

   Concluzia: prevad un sfarsit tragic pentru CERF in urmatorii 3 ani, daca nu se schimba ceva. Oamenii au inceput sa umble mai mult prin strainatate, au inceput sa se informeze mai des si tot asa. Daca targetul expozitiei e corditul care isi ia calculator gratis de la RDS sau RTL (si va las pe voi sa extindeti tipologia), atunci e in regula. Pentru ca profesionistii adevarati si cei pasionati nu mai pun de mult botu la “atractiile” expirate prezentate in ultimii ani.

   Si poate mai scapati de escrocii aia cu adaos 300% de la “terasele” din jurul expozitiei. 15 RON un RedBull, 2.5 RON/1 (UNU) mic – bah, cu 4 RON iti iei de la Kaufland 4 mici mai buni si in conditii asemanatoare, o chifla obosita cat o paine normala la chiosc…si clasicele texte “n-aveti 5000, ca eu nu mai am sa va dau”, ba chiar unu a incercat sa ma si intzepe cu 5 bani la o apa plata. Hai sictir.

IT, software, hardware, idioti, femei, cerf

{ 1 comment… read it below or add one }

1 grisdoux May 14, 2008 at 14:38

ca sysadmin second hand intreb si eu intru edificarea viitorilor mirati: whotf is maguay? sf. google ii puse .ro in coada si ma lamuri.aha.

Reply

{ 1 trackback }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: