Bucharest finest moments (this week)

by AvionarU on 20 June 2008

   Nu, nu veti gasi super poze in articolul asta, nici prezentarea vreunui eveniment mustind de intelectualitate. Doar cateva "instantanee" surprinse de mine prin minunatul nostru oras in ultima vreme.

   Miercuri seara – restaurantul Fattoria din Herastrau, zona Soseaua Nordului. Adica la "miezu" fitzelor din Bucuresti. Restaurantul e cotat foarte sus in Bucuresti, are niste preturi pe masura si ca design nu e rau. In schimb servirea e infecta daca prinzi chelnerii prost dispusi, iar la exclusivistele mancaruri – dupa cum iti e norocul. Eram vreo 8 insi la masa, cre ca a durat 40 minute pana ne-a adus fiecaruia cate o bautura si inca vreo 10 dupa aia sa ne ia comanda. Deci aproape o ora asteptand, discutand, fumand. Si sa mor de am vazut vreun chelner cand am avut nevoie de el. Acum sa luam pe bucati – faptul ca mancarea a venit in unele cazuri inaintea tacamurilor. Drept urmare i-am dat colegului furculita mea nefolosita (mie nu imi venise comanda). La vreo 2 minute dupa aia a venit si un chelner cu tacamuri si s-a uitat asa scarbit cand a vazut ce facusem. Pai bine mah in plm, aduci mancarea  dupa o ora si i-o lasi aluia in fata sa miroasa si te mai astepti sa se comporte impecabil, normal ca ne-am descurcat, ca statistic vorbind, putea sa moara de inanitie la cum se miscau aia. In alta ordine de idei, o domnisoara a comanda peste. Chelnerul a intrebat politicos daca sa il infileteze el, apoi a invitat-o sa…foloseasca tacamurile clasice de pe masa. A fost amuzant de…trist, pentru ca lipsea cutitul de peste. Si tot asa. Nu va spun cat a facut nota, cert e ca daca pana acum a fost in general  bine la Fattoria, acum ma gandesc de doua ori daca sa ma duc sa las bani acolo. Prea e ca la ruleta ruseasca. SI poate unii vor zice ca sunt pretentios, dar la ce scoruri si blazon au, normal ca vreau totul sa fie perfect, ca doar nu muncesc pe gratis.

   Ca fapt divers, la o masa in spatele meu vreo 7-8 femei ciripesc. Multe din ele dragute. Parca sunt vrabiutele corporatizde de la mine din cladirea de birouri. Multe din ele foarte dragute, intretinute, ingrijite. E ziua uneia din ele, tort alea alea. Pacat ca nu erau pe directie sa ma holbez mai mult, a trebuit sa fiu discret :D .

   Iesim din Fattoria, prin parcarea unde nu erau masini sub 30.000 euro (exceptand cele 2 cu care am venit noi…) si ma las convins sa dau o tura prin Bon Ton, insotit de doua domnisoare incantatoare ( :P ). Dar vai, ce mi-a dat sa vad acolo…

    Am zis ca era miercuri?? hm, am zis. Atunci cum dracu nu puteai sa arunci un ac la toate bombele din Herastrau la 12 noaptea? astia nu mai muncesc si ei?

   Asa. Ajungem in Bon Ton, o chestie mica, decorata acceptabil. Stiam ce voi gasi acolo, dar detaliile ma distreaza intotdeauna. Unele din cele mai frumoase femei ale Bucurestiului apar pe-acolo. Bineinteles, daca nu ai fost la solar, esti ratata din start. Picioare expuse cat mai provocator (asta nu m-a deranjat :D ), baieti parca trasi la indigo, majoritatea la acelasi stil "pe trend", vreo doi ce mai ochisem ca erau imbracati foarte bine. TOATA LUMEA STA. Si face capu ca girofaru in jur. Sa vada, sa fie vazut, sa mai baleasca la o pereche de picioare, la un breloc de masina scumpa, la o pereche de ochelari Armani si tot asa. Muzica trista. Auzisem ca vine Eftimie, dar nu m-am uitat dupa DJ cu atentie. Cert e ca muzica era nasoala. Ma rog, era pe trend, dar tot naspa, si 3 sferturi din aia de-acolo nu simteau deloc ritmul. Ba te mai iau si la ochi daca incepi sa te misti usor pe beat. Adica cum indraznesti in mm de prost sa dansezi intr-un club? Ha?

   Comand la bar un whisky cu redbull. 30 ron. Asta e, distractia in zona asta costa. In general nejustificat, dar nu ma plang ca nu m-a obligat nimeni. Ma uit la cracii uleiosi ai unei animatoare. Se misca infect, dar sa zicem ca o parte din vina o are muzica. Cer si unn pachet de tzigari. Si in loc de rest primesc o remarca aruncata din varful buzelor de barman "si lasa ca iti dau eu 4 lei mai incolo". FGM de prost. Eu inteleg ca lumea nu se uita la 4 lei pe-acolo, dar ala tot un nesimtit e ca face asa. A da si a lua bacsis e o arta, necesita pricepere si diplomatie. Barmanul ala necesita una peste ochi.

   Dar n-ai cu cine ma, n-ai cu cine…niste tarani!

ps: mami, imi dai si mie 90.000 EUR sa imi iau un Range Rover full options bizonic? da-o dreacu de casa, cu masina reusesc usor in viata…

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Panzer June 20, 2008 at 01:08

acest lucru nu l l-am inteles niciodata la toatecrestaurantele si barurile,prin care am fost, te trateaza ospatarii de parca ei ti-ar face un serviciu, nu tu lor prin faptul ca esti client. Binenteles ca am intalnit si exceptii, dar majoritatea asa se poarta.

Reply

2 enDer July 16, 2008 at 21:52

Asa e mai pe la majoritatea restaurantelor bine vazute, ospatari te privesc de sus de parca ar fi cel putin directori nu nijte amarati de servitori care ar trebui sa iti fie la dispozitie..in romania n s-a auzit de plangere, aici daca n iti place de servire n ai altceva de facut decat sa te duci la alt restaurant

Reply

3 daemmon May 13, 2009 at 12:19

chestia asta e cu du-te vino, daca u il privesti si ii vb ca un servitor ce pretentii ai sa te serveasca bine? asa sunt in toate cluburile de fitze, “servitorii” fac foarte multi bani si te servesc acceptabil doar daca esti o persoana cunoscuta sau daca arunci cu bani pe ei. incercati si voi sa va duceti in alte localuri unde nu trebuie sa-ti cheltuiesti jumate din salariu intr-o singura noapte si o sa fiti serviti si mult mai bine si va veti distra si mult mai mult;)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: