home sweet home

by AvionarU on 17 July 2006

ducandu-ma ff rar acasa, am senzatia ca plec in concediu. aerul de provincie ma face sa cred ca sunt intr-o statiune, oameni putini, trafic lejer, racoare etc. am remarcat cu surprindere schimbarile la fata ale orasului in cateva luni: vecinii din blocul de vis-a-vis si-au facut havuz in curtea interioara, cu dale de piatra, banca si tot ce trebuie, parcarea de la coltul strazii s-a transformat in spatiu verde frumos (ceva legat de o reclamatie referitor la alarmele care sunau non-stop :) ). parcul principal al orasului s-a mai “rafinat” un pic, cu spatii reorganizate, banci noi, s-a desfiintat zona “sahistilor” unde toti pensionarii jucau barbut in ziua de pensii si cand trecea garda puneau tabla de sah pe masa, barurile mai rasarite au fost redecorate, discoteca principala s-a mutat in aer liber pe perioada verii, la McDonald’s a aparut un fel de cabina de vapor pt copii mici (cam cum sunt vagoanele de tramvai colorate prin Bucuresti), pizdet cat cuprinde – generatiile noi vin tare din urma (toti prietenii care radeau de mine cand baleam acum cativa ani la fete de gimnaziu, plz die :D – am fost un vizionar).

vreme racoroasa, chiar frig noaptea, curse cu masini, cerculete si toate prostioarele puerile pe care le faceam in liceu le-am facut si acum pana spre ziua. am uitat de munca, calculatoare, TV pt 2 zile, am recuperat anii pierduti cu prieteni vechi pe care nu ii vazusem de mult, am savurat mancarea gatita de mama, am fumat mai putin.

partile proaste: magazinele IT inchid sambata la 14 si duminica sunt inchise, asa ca am alergat dupa un nenorocit de mouse prin tot orasul, internetul inca e destinat “elitistilor” (desi am gasit multe retele wireless neprotejate cu telefonul), tzaranii manelisti inca sunt la putere – fie din masini proaste, fie din apartamente de bloc, fie prin discotecile de mana a-2-a, au aparut “jmekeri” noi cu fitze noi (cei vechi sunt “la munca” prin Spania, asa ca acum tre sa imi tin gura si sa fiu atent, ca nu mai am “spate” ca in tinerete) , multe Logan-uri tunate prost, dobitocii care fac in fiecare weekend gratar intre blocuri si dupa aia rabda de foame toata saptamana (nici nu stiu sa il faca klumea, se umple de fum tot cartierul si miroase ca dracu), copii de liceu cu “noi standarde” – raveri, clubberi, houseri imbracati/frezati care mai de care mai fistichiu, mai multi cersetori – inseamna ca orasul a devenit “rentabil”.

per total, se vede ca vantul schimbarii bate si in provincie, nu numai in capitala, cu bune dar si cu rele. hometown, c u in 4-5 months :)

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Anonymous July 17, 2006 at 21:00

si unde anume e “acasa”?

Reply

2 AvionarU July 17, 2006 at 21:02

daca scrii si tu cu alt nume in afara de anonymus, poate iti zic…

Reply

3 iepurilahhttp://iepurilah.ap69.net July 18, 2006 at 16:47

am ajuns si eu tot “acasa”, si intr-adevar, s-a schimbat in bine…pacat insa ca in afara de vineri seara e o plictiseala maare…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: