HIFI lan a inceput sa suga…de la RDS

by AvionarU on 21 September 2006

am folosit in titlu o sintagma de care m-am lovit din ce in ce mai des in ultima perioada. este vorba bineinteles, de politica agresiva pe care o duce RDS pt achizitionarea unor retele de cartier. pana aici, toate bune. INSA, printre primele cazute sunt si 4 care au facut parte din celebrul INTERLAN , dintre care una mi se pare ca a fost chiar membru fondator. bineinteles, ghinionul meu este ca fac parte din una din aceste retele vandute. “beneficiile” deja incep sa se vada: de 4-5 zile este clar ca nu mai suntem in inelul metro interlan, peeringul a scazut dramatic, vitezele sunt infecte in ambele sensuri (up/down), ce sa mai, din retea de cartier ajung incet incet in fiberlink.

ceea ce m-a pornit si mai tare a fost modul in care marele patron al retelei a procedat: nu a avut bunul simt sa anunte clientii ca devin abonati RDS, pt ca de reselling nici nu mai poate fi vorba. acu vreo 2 luni m-am trezit (ca toti ceilalti clienti) chemat sa semnez contract nou, ca cik mare fuziune intre reteaua mea si una de pe Stefan cel Mare, ca cik s-a schimbat denumirea firmei si trebuie refacute actele etc. NICI VB DE RDS IN TOATE POVESTEA. treaba a devenit evidenta cand la 3-4 zile dupa ce am semnat noul contract m-am trezit la usa cu un nene insistent care venise sa ma intrebe daca vreau telefon gratis de la firma de la care iau netul. bineinteles ca telefonul era RDS, chiar si oferta era RDS. noroc ca a scris in EVZ, ca altfel multi nu ar fi aflat nici pana acum ce manevra, toata treaba fiind cat mai discreta.

drept urmare, ii transmit patronului (Cristi din articolul de mai sus) multa carne pentru ca acolo unde scuipa acu 1,2 ani acum linge, pt ca nu anunta clientii, desi pana acum se spuneau cam toate detaliile, pt ca angajatii ascund cu nerusinare evidenta (nu e vina lor). de asemenea multa carne pt ca acu aproape 2 ani cand m-am abonat, m-a prostit cu Interlanu’, ca ce proiect mare si beton e, ca s-au unit ca sa lupte impotriva monopolului prin oferirea de servicii mai bune si mai ieftine, ca acum sa vanda. si sunt curios daca are tupeul sa zica vreunui client mai “descuiat” ca de fapt serviciile si viteza si uptime-ul vor ramane neschimbate si ca de fapt utilizatorul nu o sa simta nimic. in w/e aveam limitare de upload 120 KB, download faceam cu maxim 695 KB, in conditiile in care acu doua luni aveam metro de rupeam norma. testele de viteza, atat interne cat si externe au scazut dramatic, si parametrii conexiunii seamana din ce in ce mai mult cu cei oferiti de prea maretul ISP…

stiu ca sunt multe de discutat pe subiect, insa nu are rost sa incep o dezbatere aci, mi-am spus doar parerea ca utilizator. oricum din toata treaba nu are cum sa iasa nimic bun (sunt absolut sigur ca aceste tranzactii sunt facute fara sa se tina cont de utlizator), drept urmare am cautat si gasit alternative. luna viitoare sunt 90% sanse sa ma mut la altii, pastrand un 10% rezerva in caz ca se va intampla o minune. M-am saturat ca toti bashitii sa abdice de la principiile lor si sa isi bage pula cand vad aprox 100.000 $ in fata ochilor, bani pe care oricum i-ar fi scos destul de repede si in contextul actual. exista doar cateva scuze, dar sunt absolut sigur ca in cazul retelei mele nu se aplica.

nici macar un site si un forum nu au putut sa tina…s-au apucat de redesign si asa a ramas de juma de an…HIFI Lan …patetic.

l.e.: a revenit peeringul…aparent. keeping fingers crossed.

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Razvan September 22, 2006 at 12:31

si eu sunt in INTERLAN cu o retea de cartier, vitezele inca sunt ok. parca pe torente se intampla ceva ca in teste imi iese 8mb/s si totusi.. mai mult de 2mb/s pe torrente nu scot (si asta in zilele bune)

Reply

2 AvionarU September 22, 2006 at 12:34

diferenta intre “cum era” si “cum e” e de la cer la pamant. azi cik a revenit peeringul cu interlanul dar momentan nu vad nimic.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: