DigiWeather

by AvionarU on 27 September 2006

cautand ceva pe INMH.ro am dat peste un weather plugin romanesc, actualizat direct de meteorologii romani. avand in vedere ca sambata am iesit din casa fara sa ma uit pe geam si m-am izbit de o ploaie torentiala, am zis sa il incerc. foloseste tehnologia widgets de la yahoo (iar o chestie pe care nu pusesem mana pana acum).

mi-am facut cont, l-am instalat, configurat, e perfect :D i feel like a weather freak si presimt ca si cand o sa ma duc la chiosc sa iau tzigari o sa ma uit intai in plugin sa vad care-i treaba.

p.s. : poate unora li se pare un pic nasol ca trebuie sa iti faci cont la ei ca sa iti dea o parola. mie mi-a luat cam 15-20 secunde.

cateva informatii aici

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Just Moldy January 17, 2007 at 18:56

Scuza-ma…io-s din cluj si azi am pus si eu widgetu asta…dar ma dispera la culme, ca se updateaza f rar, uite e 17:30 si nu s-au updatat informatiile de la 15:00.
Am dat si Refresh, pace buna…

Reply

2 DigiWeather January 26, 2007 at 18:15

Am avut niste probleme cu serverul si cu lantul de transmisie (o problema nu vine niciodata singura…), insa de cca 10 zile s-au rezolvat.
In principiu intarzierea maxima la afisarea datelor este de cca 30 min, care este oricum mai mica decat la radio, unde la mai toate posturile locale este mai mare de o ora. Prognozele se updateaza zilnic, dupa ora 16 e primul update, care – in functie de ceea ce actualizeaza meteorologii de la centrele regionale, se mai modifica ulterior.

Reply

3 Anonymous January 26, 2007 at 18:15

La inceputul anului am avut niste probleme cu serverul, care de atunci se afla la…Cluj :). Cum o nenorocire nu vine niciodata singura, si lantul de transmisie s-a ‘intzepenit’ in acea perioada.
DigiWeather isi updateaza valorile la fiecare 10 minute, dar datele sosesc pe la hh:30. Prin urmare intarzierea medie e de cca 30 mins, care e oricum mai mica decat cea de la posturile de radio (1,5-2h in realitate).
Prognozele se actualizeaza pe la ora 15, urmand ca atunci cand centrele regionale (cum ar fi cel din Cluj) transmit alte valori / fenomene prognozate – sa se actualizeze imediat.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: