Wikipedia owned

by AvionarU on 8 November 2006

urmaresc cu interes de cateva zile problema intampinata de Wikipedia. de la inceputurile ei, mi-a placut conceptul si faptul ca exista o pagina de succes si chiar utila cu user-generated content. se pare insa ca inevitabilul s-a produs, libertatea de exprimare aratandu-si si fata negativa datorita faptului ca Wiki ofera acces liber la informatie la toate nivelele (read/write): niste hackeri au reusit sa introduca cod infectat intr-un articol de pe Wiki. datorita faptului ca wikipedia este un site mare, din categoria “trusted”, majoritatea protectiilor “first-line” au fost ineficient. noroc cu reactia rapida a factorului uman (moderatorii) – articolul a disparut rapid si in totalitate. din nefericire insa, a ramas o versiune arhivata, care poate fi inca accesata de hackeri si folosita in scopuri negative.

ironia face ca articolul “infectat” sa aiba ca subiect un nou patch de la sophos impotriva worm-ului MSBlast/Lovesan. targetul a fost sectiunea in germana a site-ului, iar metoda cea mai folosita de propagare a fost mass-mailingul.

probabil o sa apara rapid noi reguli si sisteme tehnice de protectie pe wiki, deci nu o sa mai fie accesul chiar atat de liber ca pana acum. sa speram ca nu va avea tot conceptul de suferit din cauza asta.

mai multe informatii de la Sophos AICI.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: