au si ei prostii lor…

by AvionarU on 15 March 2007

daca vreti sa va minunati si sa faceti haz de necaz, ar trebui sa cititi (macar pe fuga) ultima “descoperire” a U.S. Patent and Trademark Office, concretizata intr-un raport. ce frapeaza de la inceput este structura si forma de prezentare a acestui raport, cuvintele aranjate atent in fraze care mai de care cu inteles ambiguu, fals sau pus si simplu manipulant. concluzia raportului este ca “File sharing a threat to children and to national security ” – cred ca daca las in engleza va puteti da seama mai bine de dramatismul exagerat al intregii povesti.

Pe scurt, ei au ajuns la concluziile:

1. retelele p2p pot manipula (sic!) minorii indemnandu-i sa incalce legile copyright-ului mult mai des decat adultii, expunandu-i la actiuni in justitie.

2. scurgerile de informatii confidentiale din institutiile/companiile guvernamentale sunt datorate IN PRINCIPAL programelor de sharing p2p prin care angajatii isi descarca muzica gratuit de pe net.

este aproape imposibil de inteles cum pot fi atat de ridicoli.in raport sunt prezentate cateva programe de sharing despre care nu am auzit prea multe, probabil sunt mai populare in state, dar mi se par extrem de dubioase. se bate foarte mult toba pe faptul ca optiunile si explicatiile programelor sunt ambigue/false si ca obliga utilizatorul sa dea share la tot calculatorul sau la folderul My Documents (se numeste pompos “Technological Features to Induce Users to Share” ). au pus oamenii si screenshoturi, cu tot tacamu, au despicat toate iconurile in 4, o nebunie. poate au dreptate, insa cert e ca protocoalele cele mai raspandite, gen torrent sau DirectConnect nici macar nu sunt tratate in raport, ceea ce dovedeste si mai mult ignoranta autorului sau intentia de manipulare a cititorilor.

ma intreb cand o sa ii apuce si pe dobitocii din parlament sau alte organizatii platite de la buget idei de-astea dubioase…ca nu e chiar imposibil. :|

raport – versiunea PDF

raport – versiunea HTML

Leave a Comment

Previous post:

Next post: