sanchi

by AvionarU on 24 July 2007

ieri :
“COD ROSU
AVERTIZARE METEOROLOGICA pentru 24 iulie

Marti, 24 iulie, in Municipiul Bucuresti, in judetele Ilfov si Giurgiu precum si in sudul judetelor Teleorman, Olt si Dolj temperatura aerului va depasi 41 de grade.”

azi ora 12:
“INCETEAZA VALABILITATEA AVERTIZARII CU COD ROSU

COD PORTOCALIU
AVERTIZARE METEOROLOGICA

In judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov, vestul judetului Constanta, precum si in Municipiul Bucuresti, se vor mai inregistra valori de temperatura de38…40 de grade.”

si-au batut joc de oameni, dupa nush cate zile cand temperaturile erau evident peste 40 grade s-au hotarat sa dea codul rosu si dupa cateva ore brusc temperaturile scad iar sub limita avertizarii. inteleg ca meteorologia nu este cea mai exacta stiinta din lume si lucrurile pot fi cateodata imprevizibile, dar parca prea e cusuta cu ata alba toata povestea…

{ 5 comments… read them below or add one }

1 ps July 24, 2007 at 13:35

sanchi

si sursa citata care este?

Reply

2 AvionarU July 24, 2007 at 13:55

maica-mea, lucreaza in domeniu 🙂

Reply

3 Hacky Maximus July 25, 2007 at 19:27

Trebuia sa precizezi totusi sursa, in speta “maica-mea” 😛

Reply

4 crivatz July 25, 2007 at 22:40

Nu sunt la curent cu legislatia romaneasca in domeniu, dar de exemplu in caz ca se da “cod rosu” din cauza caniculei sunt patronatele obligate prin lege sa dea program redus de lucru angajatilor sau responsabile sa le cumpere apa, ghiata instalat ventilatoare etc? Asta ar explica multe fluctuatii de cod paranormale in Romanika, si nu are nici pe departe de a face cu faptul ca meteorologia nu este “cea mai exacta stiinta din lume”. Parerea mea.

Reply

5 AvionarU July 26, 2007 at 01:37

de acord :). dar e valabil numai pt anumite domenii. adica daca muncesti in birou cu aer conditionat si ai firma plina de dozatoare “Cumpana” sau “LaFantana”, sa fi sigur ca nu te trimite nimeni acasa juma de zi 😀

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: