service sony – un pic de “how-to”

by AvionarU on 21 August 2007

dupa indelungi strangeri din buci au aparut in firma mult asteptatele TV-LCD + PlayStation 3. mare bucurie mare dom’le, vedea si oq oamenilor cea mai shukara consola de pe piata, cea mai scumpa, moderna, cea mai…a durat cateva ore. pana s-a stricat. eu cand am ajuns la munca in ziua respectiva era deja stricata :D. asta e, cam nasol sa se strice un produs din categoria “lux” in primele ore, dar se poate intampla.

mergem la service, lasam consola. asta se intampla acum aproape o luna. Service-ul Sony de pe Stefan cel Mare, langa Flamingo, adica direct la “miez”…
“Da, lasati consola la noi, va cautam cu un telefon cand e gata” . trece o saptamana, trec doua, incepem noi cu telefoanele. La service nu se stie nimic cert, ne dau alt numar care suna tot timpul deranjat. MUIE. doua concluzii se pot trage :
1. service-ul Sony e extrem de ocupat de au linia full tot timpul. asta spune multe despre produsele lor din Romania…
2. cineva retardat de-acolo sta cu telefonul in ureche non-stop sau il scoate din furca sa nu mai fie deranjat…

Se termina azi a 3-a saptamana. ne hotaram sa mergem cu scandalul, plec eu cu managerul nostru. Pe Stefan cel Mare la Sony Service pare destul de liniste. Suntem abordati de un tanar de la primul birou de la intrare:
“Buna ziua, ce doriti? “
“Avem si noi un PS 3 aci de aproape o luna si nimeni nu stie nimic sau nu raspunde la telefon.”
” Acte/pe ce nume?”
[dam actele de garantie/ omu tasteaza niste chestii]
“Mda, consola dumneavoastra trebuie sa soseasca. Nu pot spune cand ajunge transportul, dar reveniti cu un telefon peste cateva zile”
“Am dori sa vb cu directorul de service.”
“Imi pare rau, este ocupat” (sa mor de nu am auzit asta la fiecare service unde am trecut in ultimii ani)
Moment in care incep sa facem ochii roata prin camera, eu deja nervos. peste tot era lipit un avertisment referitor la conditiile de garantie blah blah. semnat de directorul de service, numele printat si semnatura de mana.
o idee geniala de moment: ne ducem usurel la alt birou si il intrebam pe nenea de-acolo ce se intampla cu PS 3 nostru. in alt mod, foarte direct, insa si fara sa ne gineasca cel de la primul birou.
“Salut, am vb cu domnul director XXXXX si a zis sa intrebam la tine ce se intampla cu PS3-ul nostru”
“AAA, ati vb cu domnul director? cand?!?!”
“Zilele trecute…”
“Un moment.” (scrie si el ceva in calculator) “Da, playstationul dumneavoastra a ajuns si puteti sa il ridicati azi. A fost schimbat cu totul. Doriti sa asteptati 30 minute?”
“da, e ok”
“Un moment, il voi suna pe baiatul de la transport sa vad pe unde e” (suna, vorbeste) “Da, se pare ca ajunge pe la ora 15. Uitati numarul meu personal de mobil, va rog sa ma sunati pe la 15 sa va spun daca a ajuns”
“Ok, multumim frumos, ne auzim la 15”
la ora 15:30 am ridicat PS3=ul de la service-ul Sony…

Concluzia:

1. primul birou dintr-un service (sau alt loc unde te duci cu o problema) e intotdeauna pus la deruta, sa “devieze”/”filtreze” majoritatea fraierilor. evitati oprirea si aerul dezorientat in zona respectiva.
2. cu tupeu de kkt si minciuna poti contracara tupeul si minciuna altora.
3. sunt dezamagit de tratamentul de care am avut parte. in primul rand nu era vorba de o camera web sau un mouse, ci de un produs de 20 milioane stricat in primele ore de folosinta (nu ca ar trebui sa conteze valoarea…)
4. celebrele transporturi care paralizeaza service-urile vin cam zilnic, dar numa pt cine/cand trebuie.
5. voi deveni 1337 g4m3r, in special la jocurile “de bataie” :D

{ 8 comments… read them below or add one }

1 axel16 August 21, 2007 at 09:14

lool.eu n-as fi avut tupeul sa zic ca am vorbit cu domnu director…. da.. bv tie caa te-ai descurcat.

Reply

2 ipo August 21, 2007 at 09:37

spune domne cum il cheama pe director, sa stim si noi dc avem probleme la sony 🙂

Reply

3 AvionarU August 21, 2007 at 14:34

@axel16: tupeul cel mai mare l-a avut colegul meu 🙂

Reply

4 Hacky Maximus August 22, 2007 at 00:41

Ce mai, esti un mic Mitnick… in devenire 😛 .

Reply

5 Mihai August 22, 2007 at 10:06

hmm, stefan cel mare, flamingo … Iasi nu ?

dai idei cu ps3 la serviciu :), am gasit o sugestie pentru sef in sfarsit 🙂

Reply

6 beniamin August 22, 2007 at 10:23

Romania e patetica

Reply

7 nexus August 26, 2007 at 21:30

La noi se rezolva orice intr-una din variante:
1. il stii pe X de acolo (ca “trage la saiba” sau e director nu prea conteaza ca tot te “rezolva” rapid)
2. faci scandal si incepi sa ii ameninti cu scandal mai mare (OPC, ANPC, presa etc)
Eu sunt sigur in proportie de 99% ca daca o sa ajung sa am cazier de la batut mar un agarici de la ghiseu o sa mi se traga.

Felicitari pentru inspiratia de a “fi vorbit cu don’ director” si de a nu-i zdrobi maxilarul primului.

Reply

8 Val September 28, 2007 at 11:55

Modul de a rezolva cel mai bun este intotdeuna sa vorbesti direct cu cei de sus, in state si in majoritatea Europei merge asta, in Romania intradevar directorul/managerul nu e niciodata acolo sau e foarte ocupat. Ce fac eu este in felul urmator (si chiar am facut): scot un carnetel si un pix si incep sa notez toate numele personalului cu care interactionez, daca cumva nu-mi zice numele pun mana pe telefon si ii dau telefon ciuva (de obicei tata deoarece se prinde de bluf) si incep si zic direct “sunt la x si sunt cam nesimtiti, cauta-mi si mie numarul de la Protectia Consumatorului te rog si chiar mai bine numarlui lui *insert invented name here* si trimite-mi un mesaj cu ele” asta ii sperie intotdeauna. Intradevar ei nu sunt obligati sa iti dea numele de familie dar nu conteaza deoarece sunt obligati sa iti dea numele mic, si mai stii ziua si magazinul deci plangere poti face usor. Dupa inca cateva certuri (si probabil cheama si paza moment in care cel mai bine le zici ca daca se atinge vreunul de tine urmatoarea data cand vii vei avea dupa tine 3 politisti si un avocat) ajungi sa vorbesti cu directorul/managerul magazinului respectiv si treburile se rezolva in timp record.

Faza asta cu cerutul numelui merge perfect si la politisti, se sperie imediat. Nu fa asta cu politia cand au dreptate insa.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: