taxi, din nou

by AvionarU on 21 November 2007

se pare ca sunt predestinat in ultima vreme sa prind numa’ taximetristi "de bine" . cica aveam treaba prin centru duminica, asa ca ma duc la statia de taxiuri, la primul din coloana. sunt invitat sa stau in spate. stiu ca in mod normal si legal asa se merge, dar pe mine ma enerveaza drumul daca nu vad ceva in fata pe geam. din nefericire de data asta pe scaunul din fata trona maiestuos un…televizor :) d-ala sport dar maricel, cu tub si antena si tot tacamu.

 

eh, macar scaunul din dreapta e dat in fata si am loc o gramada. incepe discutia. brusc, fara introducerea legata de vremea de-afara folosita atat de des de taximetristi. tema de discutie: femeile si banii :D

 

iar am innebunit de la atata carne, daca nu mi-a mancat-o, si-a mancat-o, le-a mancat-o si si-a bagat-o in absolut fiecare propozitie mai mare de 5 cuvinte. totul a pornit de la o imagine destul de comuna in Bucuresti: femeia tanara, foarte ingrijita, cu telefonul la ureche si cu celalata mana pe…volanul unui 4X4, conducand relativ haotic. ma rog, de data asta era vorba de un Mercedes clasa S, dar tot pe-acolo.

 

si brusc, a trasnit intrebarea: "bah mancati-as p#la ta, nu inteleg cat si cum poa sa suga astea atat incat sa le ia fraerii masini. ca una nu si-a cumparat-o din bani cinstiti." incerc sa ii explic ca si "prestatul" e o treaba relativ cinstita, si ca femeile nu "au dat in cap" oamenilor, decat in al doilea sens al expresiei. si brusc incepe povestea lui: "eu am fost casatorit 12 ani si sunt divortat. acum aia si-a gasit un bosorog care o tine la gazda si ii da bani lunar de cheltuiala si masina, mancami-ar p#la de curva. eu nu dau frate bani pe femei, nu merita, tre sa fii prost. doar asa la un film un suc, mai mult nu. pai ce bah mancatiash pola ta sa le iau masini de zeci de mii de euro cand pot sa ma duc sa dau 50 RON la [strada cu fetitze] si sa ma rezolve cum trebuie?" pe mine ma apuca rasul involuntar, dar ma hotarasc sa m-arunc in discutie. zic eu – bre (asta e om de "Bre", daca ziceam "domnule" se timora si nu voiam sa ii opresc avantul), daca tu ai avea N milioane de EUR in cont si ai da peste o femeie frumoasa care face si treaba si mai si articuleaza ceva, nu i-ai lua si tu ce vrea pasarica ei sa o faci fericita? atata i-a trebuit sa lanseze o avalansa de idei filosofice condimentate intens cu "mancare". cum ca nu intelege unde e iubirea, ca toate femeile din ziua de azi sunt curve, ca el stie mai bine ca oricine. l-am mai zgandarit un pic, spunandu-i ca si eu daca as avea o tona de bani si mi s-ar pune pata pe una cu ochii dupa portofel, as profita din simplul motiv ca pot.

 

ajungem in sfarsit la unirea, in fata intrarii ca de obicei N pipitze, lucru care declanseaza iar o avalansa de injuraturi. cobor zambit din taxi, ii las si un bacsis bun. ma bine dispun lectiile de viata de genul asta :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: