Electricitate fara fir

by AvionarU on 25 August 2008

   Sunt bucuros ca traiesc in vremuri cand omenirea progreseaza cu o viteza exponentiala in toate domeniile.  Mi-a placut istoria "in tinerete". Imi placea mai ales partea stiintifica, descoperirile, punctul lor de plecare, povestea lor, suportul stiintific.

   De aceea ceva pozitiv a vibrat in mine cand am vazut stirea asta de joi, pe yahoo. Dupa ce in urma cu cativa ani am fost incantat de proiectul care anunta tot mai aproape internetul prin reteaua electrica/prize, acum astept cu nerabdare aplicarea la scara larga a electricitatii wireless.

   Intel a facut joi o demonstratie a noii tehnologii, alimentand un bec de 60W fara fir, prin campuri magnetice. Si ce e mai misto, au reusit sa o faca fara sa electrocuteze ceva viu pe traseu. Explicatia din stirea respectiva pare trivial de logica, acum imi rezerv cateva minute sa citesc mai multe despre asta si eventual sa vad prezentarea…stiam ca exista "proof of concept" de vreo 3-4 ani, ceva numit Power Beam, bazat pe unde laser, iar cercetarile pentru tehnologia asta sunt vechi de vreo 50 de ani, dar acum sunt chiar curios ce i-au mai facut sa il aduca mai aproape de "mainstream"…prin 2050, cand imi va folosi la fix pentru incarcarea vreunei parti bionice din organism.

PS: intregul keynote "Research and Development: Crossing the Chasm between Humans and Machines" de joi luat de la Intel Developer Forum si pus pe Trilulilu. Treaba cu electricitatea incepe de la 26’30", dar recomand toata prezentarea, e foarte interesanta.

Intel Developer Forum 2008
Vezi mai multe video din Tehnologie »

{ 3 comments… read them below or add one }

1 yesterdayman August 26, 2008 at 17:04

eu as zice mai degraba ca nu cercetarile sunt cele vechi de vreo 50 de ani, ci aceasta inventie in sine e veche de vreo 50 de ani. Cam de pe vremea cand traia Nikola Tesla – care, din cauza asta, a inventat si curentul alternativ 🙂

Reply

2 AvionarU August 26, 2008 at 18:10

eu as zice ca ce au facut astia e cam departe de ce a facut Tesla 😉

Reply

3 mishos August 31, 2008 at 21:55

hmm… nu prea! nicola tesla si-a patentat inventiile acu 50 de ani cu tot cu masinarii. daca te intereseaza, poti sa cauti pe net niste inventii. deocamdata cei care cred in diverse conspiratii sunt siguri ca majoritatea inventiilor au fost preluate si dezvoltate mai departe de armata. oricum sunt niste lucruri foarte interesante

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: